Glasujte za naj osebnost leta 2022

Za NAJ OSEBNOST LETA 2022 lahko glasujete na dva načina:

1. GLASOVNICA

Poiščite glasovnico v občinskem glasilu ŠOP (januar, februar 2023) in obkrožite osebo, za katero želite glasovati. Glasovnico izrežite in pošljite po pošti na MC Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13, 3327 Šmartno ob Paki, jo oddate v poštni nabiralnik mladinskega centra (nahaja se na terasi) ali jo v mladinski center prinesete osebno med delovnim časom.

 

2. E-POŠTA

Na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. v zadevo/naslov zapišete: NAJ OSEBNOST LETA 2022, v sporočilo pa napišite osebo, za katero glasujete, in vaše podatke (obvezno! ime, priimek, naslov).

 

Glasujete lahko do srede, 28. 12. 2022, do 12. ure. Glasujejo lahko osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v občini Šmartno ob Paki. Vsaka oseba lahko glasuje samo ENKRAT. Glasovnica ali e-pošta brez zahtevanih kontaktnih podatkov bo NEVELJAVNA.

 

 

Glede na predloge občanov so kandidati za NAJ OSEBNOST LETA 2022 v Šmartnem ob Paki naslednji:

 

  • Sara Jazbec

Je oseba s srcem na pravem mestu. Poznate jo kot medicinsko sestro v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki. Svoje delo opravlja z največjim veseljem. Je prijazna in prijetna ter vedno rada priskoči na pomoč. Kot medicinska sestra se vedno trudi po najboljših močeh, pa naj bo to z vrnjenim klicem ali odstranitvijo šivov. Kadarkoli in kjerkoli jo človek sreča, bo z veseljem izmenjala besedo ali dve. Je skromna in njen trud je premalo opažen. S prijaznimi, toplimi besedami in nasmehom na obrazu marsikomu polepša dan ali omili bolečino. Zanjo resnično velja rek medicinska sestra – človek in pol.

 

  • Tomaž Lesnjak

Velja za enega bolj aktivnih posameznikov v občini, njegove aktivnosti pa segajo tudi izven občinskih meja: je predsednik Čebelarske zveze SAŠA, član upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije, predsednik Čebelarskega društva Šmartno ob Paki, aktivni član Kulturnega društva Šmartno ob Paki (v preteklih letih tudi predsednik), vodje Folklorne skupne Oljka, član pastoralnega sveta fare Šmartno ob Paki, predsednik vaške skupnosti Mali Vrh, vodja čebelarskega krožka na OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki … Tomaž je vedno pripravljen pomagati, ne samo v dejavnostih, v katerih je aktiven, temveč tudi širše – omejitev mu je le dan, ki ima samo 24 ur.

 

  • Ivan Napret

Zlatomašnik in častni občan. Na svet je prijokal pred 75 leti v »trdih« revirjih, a je njegovo srce mehko za vse ljudi. Pred 50 leti je bil posvečen v duhovnika v Celju in po vmesnih postajah kaplana v Črešnjevcu in Vidmu pri Krškem je pred 41 leti in pol nastopil službo pri nas v Šmartnem ob Paki. Ni samo duhovnik, ki bi samo služboval, ampak opravlja svoj poklic po evangelijskih načelih služenja ljudem. S prijazno besedo sprejme vsakega ne glede na to, ali je veren, neveren ali drugače veren, mu pomaga z nasveti, razumevanjem in po svojih močeh. Še posebej so mu pri srcu mladi, prav srčno pa se zavzema za bolne, ostarele in vse pomoči potrebne ne glede na to, od kod prihajajo.

 

  • Mateja Potočnik

Že vrsto let je dejavna v kulturnem in turističnem društvu. Je oseba z neizčrpnim virom energije. Letos je prevzela vodenje Kulturnega društva Šmartno ob Paki in z ekipo začela takoj intenzivno delati. Vrhunsko so obnovili oder v kulturnem domu in spremljevalne prostore. Vedno je pripravljena za vodenje prireditev in ostalih dogodkov. Nikoli ne reče ne in je lahko vsem Šmarčanom za zgled. Z njo je v našem kulturnem društvu zavel nov veter in zato si zasluži naziv naj osebnost leta 2022.

 

  • Zoran Predolnik

Je član Planinskega društva Šmartno ob Paki od leta 1994 in v vseh teh letih se je aktivno udeleževal vseh dejavnosti društva. Opravil je tečaja za markacista PZS in vodnika PZS (A, B in D kategorije) ter licenco z rednim usposabljanjem ustrezno podaljšuje. Na Triglav je popeljal več kot  30 manjših skupin in jim na ta način uresničil želje o osvojitvi našega očaka. Kot predsednik od leta 2011 uspešno vodi delo društva in se redno udeležuje sestankov Savinjskega MDO, PZS in sodeluje z drugimi društvi v občini. Zoran je aktiven tudi v PGD Šmartno ob Paki – pridobil je naziv nižjega častnika, opravil tečaj radio vezista in je član operative. Je tudi član turističnega društva in tudi tako pomaga pri promociji našega kraja. Postavljanje občinskega šotora prav tako ne mine brez njegove prisotnosti. Delal je tudi pri nogometnem klubu in bil član Kluba 81. Zoran je v življenje v Šmartnem vpet od rojstva in je kot človek, ki je vedno pripravljen pomagati pri različnih kmečkih opravilih (delo v vinogradu, cepljenje drv, koline in druga domača opravila) in s tem razbremeniti starejše občane napornih del, primeren za naj osebnost leta.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez