Poznopoletni festival 2021

27. 8. 2021–24. 9. 201

Prireditveni šotor pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki

 

 

  • Petek, 27. 8. 2021, ob 20.00

OTVORITEV POZNOPOLETNEGA FESTIVALA 2021:

KONCERT SKUPINE IL DIVJI

 

Uradno najboljša klapa Slovenije 2019 nam bo pričarala pridih sproščenih dalmatinskih poletnih večerov. V 11 letih delovanja so ustvarili številne avtorske pesmi in nekaj priredb v sodelovanju z različnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Za pokušino: IL DIVJI - Imel te bom rad

 

Vstop je prost.

 

 

 

 

 

  • Petek, 3. 9. 2021, ob 20.00

NE SPREHAJAJ SE NO VENDAR ČISTO GOLA!

Izvedba: Gledališče Velenje

 

Komična enodejanka

Povzpetniki, skorumpirani politiki, novinarji rumenega tiska, naveličana žena poslanca, pomen javnega mnenja in tragikomični boj za neoporečno fasado so teme, ki spontano ponujajo zanimivo predstavo publiki 21. stoletja. Najslovitejši mojster vodvila, Georges Feydeau, jo je napisal že leta 1911, a njeno sporočilo je aktualno še danes.

 

Režija: Romeo Grebenšek

Koreografija: Lucija Boruta

Igrajo: Zoja Lešnik, Urban Hrastnik, Nejc Škorjanc, Vid Hrovat, Jože Školc

 

VSTOPNICE

V predprodaji 8 €; cena na dan dogodka: 10 €. Možna je predhodna rezervacija vstopnic po telefonu na 064 167 940 ali po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Nakup vstopnic bo možen od 23. 8. 2021 dalje v MC Šmartno ob Paki v odpiralnem času.

 

 

 

 

  • Sobota, 4. 9. 2021, ob 20.00

PREPROSTO ČRNI – 10 LET

 

Preprosto črni so petčlanska zasedba iz Šmartnega ob Paki, ki uživa v preigravanju vsega, kar diši po dobrem popu, džezu in soulu. Člani skupine so različnih starosti, različnih profesij, različnih preferenc, različnih idej. Na odru jih boste videli oblečene v črna oblačila z belimi kravatami, naramnicami in klobuki, pred instrumentalisti pa bo stala elegantna pevka v okusno nagajivih oblekah. Črni so enostavni, a čisto nič črno-beli, takšni so le na zunaj, takšni so na odru, njihova glasba pa kaže vse druge nianse in plasti, ki jih med sabo ločujejo in povezujejo.

 

Letos praznujejo 10-letnico delovanja, ob čimer priznavajo, da se med sabo zelo pogrešajo, pogreša pa jih tudi publika. Več kot zadovoljni in počaščeni smo, da bodo ob tej priložnosti ponovno nastopili prav na našem festivalskem odru.

 

Vstop je prost.

 

 

 

 

  • Petek, 10. 9. 2021, ob 20.00

STAND UP: UROŠ KUZMAN IN PERICA JERKOVIĆ

 

Uroš Kuzman je dolgoletni stand up komik, ki ga poznamo tudi iz oddaje Na žaru z Ladom Bizovičarjem, v kateri je pošteno popekel Jana Plestenjaka in - na njegovo izrecno željo - tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi po njegovi monokomediji Profesor Kuzman mlajši, iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

 

Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”. Perica klasično stand up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.

 

VSTOPNICE

V predprodaji 10 €; cena na dan dogodka: 12 €. Možna je predhodna rezervacija vstopnic po telefonu na 064 167 940 ali po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Nakup vstopnic bo možen od 23. 8. 2021 dalje v MC Šmartno ob Paki v odpiralnem času.

 

 

 

 

  • Petek, 17. 9. 2021, ob 20.00

KONCERT EVE BOTO

 

Eva Boto je širši slovenski javnosti postala znana s sodelovanjem na Misiji Evroviziji, kjer si je priborila vstopnico za nastop na Pesmi Evrovizije. Tako je maja 2012 v Bakuju s pesmijo »Verjamem« zastopala Slovenijo. Istega leta se je udeležila še enega slovenskega festivala – ponovno obujenih Melodij morja in sonca, kjer se je predstavila s pesmijo »Dvigni mi krila« in zasedla 2. mesto. Leto 2012 je zaznamovalo tudi sodelovanje z Janom Plestenjakom pri pesmi »To leto bo moje«, eni največjih slovenskih uspešnic tistega leta.

 

2016 je osvojila še en slovenski festival: z balado Matjaža in Urše Vlašič »Kaj je to življenje« je zmagala na Popevki, ki je potekala v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe. Sodelovala je v 5. sezoni šova Znan obraz ima svoj glas in zmagala. Novembra 2019 je izšel njen albumski prvenec Ko najdeš sebe, ki ga je posnela v sodelovanju s producentom Žanom Serčičem.

 

Julija letos se je udeležila 40. festivala Melodije morja in sonca, na katerem se je predstavila s pesmijo »Kdo ti bo dušo dal«, za katero je od gledalcev ter poslušalcev televizijskega in radijskega prenosa prejela največ glasov. Prisluhnete ji lahko tukaj Kdo ti bo dušo dal - Eva Boto

 

VSTOPNICE

V predprodaji 10 €; cena na dan dogodka: 12 €. Možna je predhodna rezervacija vstopnic po telefonu na 064 167 940 ali po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Nakup vstopnic bo možen od 23. 8. 2021 dalje v MC Šmartno ob Paki v odpiralnem času.

 

 

 

  • Petek, 24. 9. 2021, ob 20.00

AKUSTIČNI KONCERT FED HORSES & ČEDAHUČI

 

Fed Horses

Najprej so bili komadi, kot so Sinner, LoveTree, Father’s House, Gifts in Leaving. Izbrane so leta 2018 izdali na EP-ju, naslovljenem Sinner. Priljubili so se Valu 202, njihova glasba je prodrla v radijski eter, leto 2018 pa so sklenili z nastopom v Kinu Šiška v sklopu projekta Izštekani 25. Nakar so na Emi, slovenskem izboru za pesem Evrovizije, nastopili z uspešnico Ti ne poznaš konjev in ugotovili so, da je petje v slovenščini prava izbira za pot v slovenska ušesa. Ena za drugo so se zvrstile skladbe, ki ne gredo iz ušes: Spremembe (skladba leta 2019 po izboru urednikov RTVSLO.si in 2. največkrat predvajana slovenska skladba leta 2019 na Val 202, Jaz in nebo, Zahodno dekle, in nazadnje izdana Argentina, ki je "še topla" že postala popevka tedna na Val 202.

http://www.fedhorses.com/

 

Čedahuči

Čedahučiji so slovenska glasbena skupina, ki uradno obstaja od leta 2013. Novinarji so jih kreativno poimenovali slovenski folksterji. To pomeni, da glasba, ki jo igrajo, večinoma sodi v žanrske predale folk-rocka, indie-folka, americane, country-ja in podobno. V bistvu pa poskušajo igrati na čim višjem nivoju, ohranjati glasbo njim sveto in poslušalcem dati, kar premorejo. Ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini. Izdali so tri albume. Prvega, krajšega – »Čedahuči EP«, drugega z naslovom »Severnica« in tretjega »Svetilnik«.

http://cedahuci.com/

 

Uživajte v izvrstni skupni izvedbi skladbe Ne zaupam ti več: Fed Horses + Čedahuči = Fedahuči

 

VSTOPNICE

V predprodaji 10 €; cena na dan dogodka: 12 €. Možna je predhodna rezervacija vstopnic po telefonu na 064 167 940 ali po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Nakup vstopnic bo možen od 23. 8. 2021 dalje v MC Šmartno ob Paki v odpiralnem času.

 

 

 

Dogodki bodo potekali skladno z ukrepi, ki bodo veljali na dan posamezne prireditve. Za aktualne informacije spremljajte našo spletno stran ter objave na družbenih omrežjih. Za vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 064 167 940 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

*Obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT.
*Pred vstopom na prireditveni prostor si nadenite masko in jo nosite do trenutka, ko zasedete svoje sedišče. Prav tako je maska obvezna pri uporabi sanitarij in po koncu dogodka med pomikanjem proti izhodu.

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez