PRESTAVLJENO! Poletni kino pod kozolcem: E.T. - VESOLJČEK

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki vas vabimo, da nekaj izmed poletnih večerov preživite v naši družbi ob ogledu dobrega filma. V sklopu dogodkov poletni kino pod kozolcem bomo tako (po novem!) v četrtek, 23. julija 2020, ob 21. uri zavrteli enega najboljših družinskih filmov E.T. - VESOLJČEK.

 

O FILMU:

E. T. – Vesoljček (E.T. the Extra-Terrestrial)
Družinski, znanstvenofantastični film
ZDA, 1982
Režija: Steven Spielberg

 

ZGODBA:

E. T. – Vesoljček je razburljiva in ganljiva zgodba o nenavadnem prijateljstvu med Elliotom, osamljenim fantičem iz kalifornijskega predmestnega okoliša, in bistrim, prijaznim obiskovalcem z drugega planeta, ki se izgubi na Zemlji. Kljub novemu prijateljstvu z Elliotom pa se E.T.-ju toži po domu, zato začne graditi komunikacijsko napravo, s katero bi poklical domov. Stvari pa se dodatno zakomplicirajo, ko vesoljček zboli, njegova čustvena navezanost pa začne vplivati tudi na dečkovo zdravje. Da pa bi bilo vse še huje, je vlada na dobri poti da E.T.-ja ulovijo in ga uporabijo za razne eksperimente.

 

Film je bil nagrajen s štirimi oskarji, skupaj pa je dobil še 38 nagrad ter 27 nominacij. Glede na anketo o najboljših družinskih filmih vseh časov, ki jo je izvedla britanska tv-hiša Channel, pa je bil izbran tudi za najboljši družinski film.

 

* * *

Dogodek bo potekal na prostem. Obiskovalce prosimo, da spoštujejo ukrepe in pripravljenih sedišč ne prestavljajo, saj bodo postavljena na predpisani razdalji. V primeru zaostrovanja ukrepov oziroma dodatnih higienskih navodil vas bomo o tem naknadno obvestili preko naših kanalov. 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Martinov svet logoti brez