Zaključen je fotografski natečaj #OSTANIDOMA

Nekje sredi marca nam je življenje ponudilo priložnost, da se posvetimo dejavnostim, za katere nam je v hitrem tempu življenja zmanjkovalo časa, oziroma se pričnemo ukvarjati z novimi, drugačnimi. V MC Šmartno ob Paki smo zato razpisali dva nagradna natečaja, fotografskega in literarnega (ta še traja).

 

Na fotografskem natečaju na temo #OSTANIDOMA so lahko sodelovali vsi, ki se tako ali drugače ukvarjajo s fotografiranjem ali pa so zaradi nastale situacije pri sebi odkrili nove spretnosti in zanimanja. Prav tako za sodelovanje ni bil potreben profesionalni fotoaparat, vključeni so bili tudi tisti, ki so čisto mimogrede z mobilnim telefonom posneli izvrstno fotografijo.

 

Natečaj je potekal od 24. marca 2020 do vključno ponedeljka, 13. aprila 2020. Sodelujoči so lahko svoje fotografije poslali po e-pošti ali pa so jih objavili na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Prejeli smo 8 fotografij, izmed katerih sta najboljšo izbrala fotografa, s katerima MC Šmartno ob Paki redno sodeluje, Martina Hrastnik in Rok Rakun.

 

Z veseljem sporočamo, da je na natečaju zmagala fotografija Čebelice, katere avtorica je PIJA LESNJAK!

 

Pijina fotografija že krasi naslovnico nove številke glasila ŠOP.

 

Ocenjevalca Martina in Rok sta se strinjala, da je fotografija tehnično zelo dobra, pohvalila sta uporabo odprte zaslonke in velike goriščne razdalje za zameglitev ozadja. K oceni so pripomogle tudi lepe barve in linije, ki pripeljejo gledalca do čebel, ki so glavna točka naše pozornosti. Fotografija je lepa tudi vsebinsko.

 

Pija bo za nagrado prejela darilni bon za profesionalno fotografiranje v vrednosti 110,00 €. Nagrado podarja podjetje Medija Les.

 

Avtorici zmagovalne fotografije iskreno čestitamo, zahvaljujemo se tudi vsem ostalim sodelujočim - njihove fotografije bodo prav tako objavljene v prihodnjih številkah ŠOP-a.

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez