»Srečno in zdravo 2020!«

… je bilo na novega leta dan moč slišati iz preštevilnih ust. Tako tudi pri šmarškem Mladinskem centru, kjer je ob 12. uri potekal tradicionalni dogodek Pozdrav novemu letu.

Za uverturo so zaigrali člani Godbe veteranov Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje, vse zbrane pa sta prešerno pozdravila moderatorja Mateja in Tomaž Potočnik. Sledilo je poročilo zapletov, pripetljajev in dogajanja, zbranih v kroniki leta 2019. Zaradi odsotnosti župana Janka Kopušarja je Šmarčane nagovoril podžupan Janko Avberšek, ki pa je tudi prvi čestital naj osebnosti leta 2019. To je postal Aleš Povše, invalid športnik, ki je kljub težki življenjski preizkušnji ohranil vero v življenje in ostal optimističen. Je delaven, vztrajen in odločen, s čimer je lahko vzor marsikomu izmed nas.

 

Prijetno novoletno druženje, stiski rok in dobre želje, čudovito vreme in kozarec penine so bili zares dobra popotnica letu, ki je pred nami. To je pokazala tudi dobra volja številnih obiskovalcev, katerih se pri šmarškem kozolcu zbere vsako leto več. 

 

Iskrene čestitke Alešu Povšetu, vsem pa želimo vse dobro v novem letu!

 

 

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez