Glasovanje za NAJ OSEBNOST LETA 2019

 

Glasovanje za naj osebnost leta 2019 je odprto!

 

Za NAJ OSEBNOST LETA 2019 lahko glasujete na več načinov:

Vsaka oseba lahko glasuje samo ENKRAT. Štejejo zgolj podpisani glasovi. Glasovnica ali e-pošta brez podpisa (ime in priimek) bo NEVELJAVNA!

 

Glasujete lahko do petka, 27. 12. 2019, do 12. ure.

 

Glede na predloge občanov so nominiranci za NAJ OSEBNOST LETA 2019 naslednji:


ALEKSANDER OCEPEK (Dober sosed, ki je pripravljen priskočiti na pomoč vsak trenutek. Je preprost, vedno nasmejan, sočuten do starejših in mladih ter predvsem delaven in ustvarjalen, kar se kaže tudi v njegovih steklenih in lesenih izdelkih. Stekleno srce, ki ga je izdelal v tem letu, je zaznamovalo tudi Društvo vinogradnikov Šmartno ob Paki, vsakega vinogradnika posebej, marsikoga iz domačega kraja, kakor tudi od drugod. Pripomogel je k prepoznavnosti naše občine, malih in skromnih ljudi, pa vendarle srčnih občanov. Je skromen, marljiv, uspešen in predvsem srčen.)


ALEŠ POVŠE (Kot osnovnošolec se je poškodoval pri skoku na glavo v Savinjo. Poškodbe so bile tako hude, da je po dolgotrajni rehabilitaciji ostal priklenjen na invalidski voziček. Odločil se je za športno pot in kot invalid oral ledino v potapljaškem klubu. Temu športu je še vedno zvest in dosega vidne rezultate na različnih tekmovanjih. Ukvarja se še z atletiko, namiznim tenisom, košarko in kegljanjem. V tem letu je bil povabljen na elitno maraton tekmo, ki je potekala na slovitem avtodromu v Sočiju. V vožnji na 21 km je dosegel odlično 3. mesto, čeprav je bilo že samo povabilo na dirko izjemen dosežek, saj je to tekmovanje rezervirano za elitne ruske tekmovalce in le nekaj posameznikov iz drugih držav. Aleš je kljub invalidnosti ohranil vero v življenje in ostal optimističen. Je delaven, vztrajen in odločen pri doseganju ciljev. Tako je lahko vzor marsikomu, predvsem pa mladim.)


MARIJA VODOVNIK (Dolgoletna učiteljica na OŠ Šmartno ob Paki. Otroci so naše največje bogastvo, je njen moto življenja že vrsto let. To dokazuje s prostovoljnim delom pri Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje in v Društvu prijateljev mladine Šmartno ob Paki. V tem letu je bila mentorica mladim zgodovinarjem in raziskovalcem na šoli, ki so za svoje naloge prejeli visoka priznanja. Rezultata ene od nalog s področja običajev v Šmartnem ob Paki v 20. stol. sta tudi spletna stran in z občinsko pomočjo Soba pobega. V prostem času naredi veliko za mladino v našem kraju. Prisotna je na mnogo dogodkih in nikomur ne odreče pomoči, naj bo to na strokovnem ali prijateljskem nivoju.)

 

NAJ OSEBNOST LETA 2019 bo razglašena na prireditvi Pozdrav novemu letu, 1. 1. 2020, ob 12. uri pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Datum : 17 Oktober 2020
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez