NAJAVLJAMO: Poznopoletni festival 2019 – vedno zanimivo slovo od poletja v Šmartnem ob Paki

Ko smo komaj dobro zakorakali v pravo poletje, pri nas že nestrpno čakamo na konec avgusta. V Mladinskem centru Šmartno ob Paki takrat pričenjamo z letos še posebej razgibanim in atraktivnim POZNOPOLETNIM FESTIVALOM 2019!

 

Tradicionalno bomo festival odprli zadnji avgustovski petek, 30. 8 2019, z Otvoritvijo Poznopoletnega festivala. Ta dan se bodo popoldne na prireditvenem prostoru MC-ja odvijali šmarška plaža, roštiljada in pester spremljevalni program. Uvodni dogodek bomo zaključili z velikim koncertom skupine Kingston. Druženje bomo pričeli ob 16. uri, ko se bodo lahko najmlajši na »šmarški plaži« zabavali ob družabnih igrah, na ustvarjalnih delavnicah in ob čofotanju v bazenih. Za okusne prigrizke bodo ponovno poskrbeli člani ekip, ki se bodo pomerile v pripravi specialitet z žara na roštiljadi. Med vsemi prijavljenimi boste obiskovalci izbrali najboljšo. Poskrbljeno bo tudi za hladno pijačo, s katero se boste lahko osvežili v prijetni senci prireditvenega šotora. Za vrhunec dogajanja ta dan bo poskrbela priljubljena skupina Kingston z velikim koncertom, ki se bo pričel ob 20. uri. Kdo ne pozna hitov, kot so Cela ulica nori, Plesati na soncu, Ko bo padal dež in mnogo drugih, ki jih je skupina ustvarila tekom 25 let delovanja. Pripravite plesne sandale in ogrejte grla za nepozaben koncert, na katerem boste skupaj s Kingstoni »zažurali« pozno v noč. Uvodni dogodek je brezplačen.

 

Kingston

 

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo v sredo, 4. septembra 2019, ko se nam bosta ob 20. uri v dvorani Kulturnega doma Šmartno ob Paki na koncertu predstavila Zala Kralj in Gašper Šantl (po novem: zalagasper). Mlada glasbena ustvarjalca, ki sta nas s pesmijo Sebi zastopala na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, vas bosta začarala z zasanjanimi ritmi subtilnega elektronskega popa. Štajerski par, ki s simpatično nerodnostjo na odru deluje pristno in prisrčno, je nase opozoril s singlom Valovi, kateremu so sledile pesmi Baloni, S teboi ter že prej omenjena Sebi. Vse boste lahko slišali na koncertu, ki se bo odvil v klubskem ambientu dvorane kulturnega doma. Cena vstopnice za koncert znaša 8 € v predprodaji in 10 € na dan dogodka.

 

zalagasper

 

Prav tako v »klubu« Kulturnega doma Šmartno ob Paki bomo naslednji petek, 13. septembra 2019, gostili odlično skupino Pliš, ki svoje poslušalce razvaja z intimnim, melodičnim popom, značilnim za gibanje »nova slovenska popevka«. Jedro Pliša predstavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski ter kitarist Marko Gregorič, ki poprime tudi za kontrabas. Okrog sebe sta zbrala še trobentača in klaviaturista Tomaža Gajšta in beatboxerja Murata, skupaj so torej skupina Pliš, ki vas bo očarala s svojo duhovitostjo, lahkotnostjo in iskrenostjo. To izžarevajo tudi njihove pesmi, med katerimi so najbolj znane Metulji, Raj in druge z njihovega prvenca Plošča za dve osebi. Cena vstopnice je 8 € v predprodaji in 10 € na dan dogodka.

 

Pliš

 

Letošnja veselica v sklopu Poznopoletnega festivala bo nekaj čisto posebnega. Pod prireditvenim šotorom ob MC-ju bomo namreč v petek, 20. septembra 2019, pripravili čisto pravo kavbojsko veselico s country plesi, zabavnimi igrami ter sejemsko ponudbo, ki spremlja country zabave na ameriškem Divjem zahodu. Veselica se bo pričela ob 18. uri. Za kavbojske glasbene ritme bo poskrbela zasedba Mali oglasi, ki poleg country zvokov preigrava še širok razpon irskih pesmi in folk rocka, nastope pa popestrijo tudi s tradicionalnimi inštrumenti. Za plesno akcijo bo poskrbela skupina plesalcev, željna, da vas nauči country plesnih korakov, tako da se boste lahko povsem vživeli v vzdušje zabav v zavetju ameriških senikov – v našem primeru šmarškega kozolca. Kavbojska veselica je brezplačna.

 

Mali oglasi

 

V nedeljo, 22. septembra 2019, ob 18. uri bomo živahno glasbeno dogajanje festivala dopolnili tudi z gledališko predstavo Divjad, ki jo bodo na odru Kulturnega doma Šmartno ob Paki odigrali člani Gledališča Velenje. V drami mladega slovenskega avtorja Nejca Gazvode se skupina mladih prijateljev zbere v gorski koči daleč od vseh, da bi počastila spomin na prijatelja Blaža, ki je umrl v prometni nesreči. Ampak to, kar naj bi bil prijeten skupni večer v Blažev spomin, se spreobrne v lov za resnico. Zavore popustijo in resnica počasi, a nezadržno prihaja na površje. Cena vstopnice za predstavo znaša 8 € v predprodaji in 10 € na dan dogodka.

 

Gledališče Velenje

 

Kot je v navadi, bomo tudi letos Poznopoletni festival sklenili z rock koncertom, ki ga pripravljamo skupaj s Klubom študentov šmarške fare. V petek, 27. septembra 2019, ob 21. uri bodo zunanji oder pod prireditvenim šotorom zavzeli člani dveh prodornih mladih rock skupin, Koala Voice in Le Serpentine. »Koale« so rock senzacija, ki se je na domačo glasbeno sceno zavihtela pred petimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour, na katerem je izstopal hit(ič) Go Disco, Go, ki je zlezel poslušalcem pod kožo in v ušesa. Člani skupine so pesmi s tega albuma na Poznopoletnem festivalu predstavili že leta 2015. Tokrat se na naš oder vračajo po tem, ko so izdali še dva albuma, prekoncertirali dobršen del Evrope in večino pomembnejših indie rock festivalov. A še vedno s prepoznavnim, zasvojljivim in divjim odrskim nastopom. Zasedba Le Serpentine je svoj prvi album Ujemi val izdala leta 2015, v zadnjem času pa radijske lestvice napada s hitoma Zadeta od interneta in Vrtiljak. Njihov zvočni svet ustvarja avtorska glasba, ki je podkrepljena z močnim ženskim vokalom in hrupnim zvokom, ta se meša z zvokom devetdesetih in shoegazerskimi riffi v melodični, ušesu naklonjeni obliki. Koncert je brezplačen.

 

Koala Voice

 

Le Serpentine

 

 

 

 

 

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez