Kon'c šole (za male sive celice) z Nikom Škrlecom

Letos se bomo od šolskih klopi poslovili v četrtek, 20. junija 2019, z delavnico sestavljanja rubikove kocke in spominskih trikov ter gledališko predstavo Naj gre vse v π. Za oboje bo poskrbel Nik Škrlec, voditelj oddaje Male sive celice ter državni prvak v recitiranju števila pi (s 3141 decimalkami).


"Nik Škrlec je za predstavo prejel dve nagradi: Akademijsko Prešernovo nagrado in Severjevo nagrado za igralske stvaritve študentov dramske igre."


Delavnica in predstava sta BREZPLAČNI. Zaradi omejenega št. mest se je potrebno na oboje PRIJAVITI: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 064 167 940.

 

DELAVNICA ZA KON'C ŠOLE: RUBIKOVA KOCKA IN SPOMINSKI TRIKI
KDAJ: četrtek, 20. 6. 2019, ob 18:30
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki - dvorana Marof
PRIJAVA: za prijavo pokličite na 064 167 940 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DELAVNICA JE BREZPLAČNA in je primerna za otroke od 9. leta dalje.


VEČ O DELAVNICI:
Na delavnici sestavljanja rubikove kocke in spominskih tehnik bo Nik Škrlec mladim na zabaven način, prek (možganskih) iger in sestavljanja rubikove kocke predstavil kako čim bolje natrenirati svoj spomin. Na tak način se bodo otroci na sproščen in zabaven način naučili uporabnih tehnik spomina.
Delavnica je brezplačna in traja 1 uro ter je primerna za otroke od 9. leta dalje.

 

PREDSTAVA ZA KON'C ŠOLE: NAJ GRE VSE V π ALI KAKO SEM SE NAUČIL 3141 DECIMALK
KDAJ: četrtek, 20. 6. 2019, ob 20:00
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki - dvorana Marof
PRIJAVA: za prijavo pokličite na 064 167 940 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
PREDSTAVA JE BREZPLAČNA in je primerna za otroke višjih razredov osnovne šole dalje.


VEČ O PREDSTAVI:
Predstava Naj gre vse v π je avtorski projekt Nika Škrleca, ki že tri leta zapored zmaguje na tekmovanju na Fakulteti za matematiko in fiziko v recitiranju števila π. S predstavo želi ljudem pokazati, kaj pravzaprav počne, da mu to uspeva …, in da je to početje v bistvu zelo sorodno gledališču, ustvarjanju in domišljiji.


Predstava odpira tematska polja tehnike pomnjenja »spominska palača«, prikazuje matematiko kot del vsakdanjega življenja ali kot osnovo za igro, ki skozi različne tipe likov in z duhovitim besedilom prikazuje življenje v današnjem svetu, kjer mora vsak bit sam svoj junak. Je tudi edukativne narave in odpira teme:

  • spominska palača
  • pomembnost učenja in domišljije
  • združevanje učenja s kreativnostjo
  • družinske in šolske zagate
  • tekmovalnost
  • pogum


Predstava je brezplačna in traja 50 minut ter je primerna za otroke višjih razredov osnovne šole dalje.

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez