Evropski teden mladih s predstavo Študentski dnevi PEF Teatra

V soboto, 11. 5. 2019, smo v dvorani kulturnega doma Šmartno ob Paki uspešno izvedli dogodek za mlade v okviru Evropskega tedna mladih.

 

Najprej si je lepo število obiskovalcev ogledalo predstavo Študentski dnevi katero je odigrala številna zasedba študentk in študentov gledališke skupine Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem - PEF teater. V igri so na hudomušen način predstavili, na trenutke prav neverjetne pripetljaje vezane na študentska dela dveh študentov, Matije in Nine. Scenarij za predstavo, ki je povzet po knjigi Mihe Indiharja z naslovom Študentski dnevi, so študenti spisali sami in bazira na resničnih dogodkih.

 

Po predstavi je sledil pogovor na temo študentskega dela in življenja mladih pri katerem so kot gosti sodelovali župan občine Šmartno ob Paki, Janko Kopušar, predstavnica podjetja MPT, Nika Meh ter predstavnik podjetja Kovinoplastika Povše, Ivan Povše. Župan je mladim predstavil možnost opravljanja počitniškega dela, ki jim ga občina omogoča v okviru projekta »Porihtajmo si Šmartno« ter možnosti štipendiranja v povezavi z lokalnimi podjetji v okviru regionalne štipendijske sheme. Predstavnika podjetij MPT in Kovinoplastike Povše, ki delujeta znotraj občine ter zaposlujeta mlade in študente sta predstavila možnosti, ki jih oni nudijo mladim, od študentskega dela, opravljanja prakse, štipendiranja do zaposlovanja mladih. Na tak način so mladi dobili koristne informacije glede možnosti dela ter pridobivanja prepotrebnih delovnih izkušenj ter referenc v domačem okolju. Po pogovoru je sledilo sproščeno druženje mladih ob dobri hrani in pijači ter izbrani glasbi.

 

Dogodek smo organizirali Mladinski center Šmartno ob Paki v sodelovanju z Občino Šmartno ob Paki in je bil del Evropskega tedna mladih 2019. Prek razpisa Ključ do vključenosti: Evropska solidarnostna enota ga je podprla nacionalna agencija MOVIT. Razpis Ključ do vključenosti je namenjen sofinanciranju projektov, katerih namen je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2019, ki povezujejo solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi.

 

 

 

 

 

 


#democracyandme
#youthweek
#ETM

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez