Dragi mladi, vabljeni ste vsi na kup!

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki organiziramo v sodelovanju z Občino Šmartno ob Paki poseben dogodek za VSE MLADE, ki bo potekal v petek, 26. oktobra 2018, od 18. ure dalje v prostorih Mladinskega centra. Glavni namen dogodka je zbor in druženje mladih, čemur želimo dodati poučno in tudi zabavno noto. Mlade bo pozdravil in nagovoril tudi župan Janko Kopušar.

 

 

  • ŠE VEDNO VOZIM – VENDAR NE HODIM (Zavod VOZIM)

Dogodek bomo pričeli z interaktivno delavnico za mlade, ki jo spremljajo osebne zgodbe poškodovancev v prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. Ta bo skozi lastne izkušnje podal neposredne informacije o pomenu varne vožnje. Predstavljena bodo tudi Drunk Busters ali »pijana očala«, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti in prisotnost psihoaktivnih substanc v organizmu. Udeleženci boste lahko na varen način izkusili, kako močno alkohol in druge psihoaktivne substance oslabijo posameznikove zmožnosti zaznavanja in gibanja v prostoru. Iz prve roke boste pridobili informacije o pomenu prometne varnosti, vzrokih za nastanek prometnih nesreč in možnih hudih posledicah prometnih nesreč. Preventivne prometne delavnice vplivajo na spremembo stališč in vedenja mladih v prometu ter razbijajo stereotip invalidnosti. 

 

  • NA SOKU Z ŽUPANOM

Sledilo bo sproščeno srečanje z županom, ki vas bo povabil k pogovoru in vas spodbudil k podaji predlogov, pobud in komentarjev v zvezi z življenjem mladih v občini. Imaš vprašanje za župana? Zapiši ga že zdaj! Izkoristi priložnost, da boš (u)slišan.

 

  • ZAKLJUČNA ZABAVA S KONCERTOM

Dogodek bomo zaključili z večerno zabavo, in sicer nas bo proti vikendu odnesla skupina UP N' DOWNS, ki bo preko svoje glasbe ponudila kar nekaj odgovorov na vprašanja mladih. Si v dilemi, kam pelje tvoj vlak in če je res vse popolno, ko si mlad? Imaš premalo poguma, da pobarvaš svet po svoje? Rabiš »brco v rit«, da postaneš revolucionar? Ostani z nami do konca!

 

Med glavnimi sklopi pripravljamo za udeležence še nekaj presenečenj in brezplačno pogostitev. Zdaj ni več dileme, kaj boste počeli v petek, šestindvajsetega!

PRIDITE NA KUP!

 

Koledar dogodkov