POZNOPOLETNI FESTIVAL 2018

V času, ko se bo poletje počasi poslavljalo in bo tihoma nastopila jesen, bomo v Mladinskem centru Šmartno ob Paki tradicionalno organizirali Poznopoletni festival 2018. Letos bo potekal od 31. avgusta do 28. septembra in bo ponudil zanimiv program, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Predstavljamo vam pisano druščino glasbenih gostov, ki vas bodo za časa festivala zabavali ob petkih. Z nami bodo eden najbolj prepoznavnih primorski glasov Slavko Ivančić, za jazzovski pridih bo poskrbel Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, z bogatimi besedili in poslušljivostjo nas bodo očarali člani skupine Papir, na mladinski veselici bomo zaplesali ob zvokih priljubljenega ansambla Spev in mladega ansambla Zažur, za rock poslastico pa bodo poskrbele skupine Old School, Dry Fish in BO!.

 

• OTVORITEV POZNOPOLETNEGA FESTIVALA 2018 – šmarška plaža, roštiljada in koncert SLAVKA IVANČIĆA
petek, 31. avgust, od 16. ure dalje
prireditveni prostor MC Šmartno ob Paki

Z druženjem bomo začeli ob 16. uri, ko bodo za najmlajše na »šmarški plaži« na voljo bazeni za čofotanje, vodne pištole, razne igre, primerne za poletni čas. Drugi se boste lahko osvežili s pijačo ali se preizkusili v pripravi hrane na žaru. Ponovno bomo namreč organizirali roštiljado, v okviru katere bodo prijavljene ekipe ponudile različne specialitete z žara, s čimer se bodo potegovale za praktične nagrade. Obiskovalci boste lahko jedi preizkušali od 17. ure dalje. Dogajanje na »plaži« bo popestril pester spremljevalni program. Za vrhunec dneva bo ob 20. uri poskrbel raskavi glas primorskega glasbenika Slavka Ivančića s skladbami »Črta«, »Solinar«, »Ko mene več ne bo« in drugimi.

 

Slavko Ivančić – Črta

Slavko Ivančić – Solinar

 

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA. V primeru slabega vremena se bo ta dan odvil samo koncert Slavka Ivančića.

 

• KONCERT BIG BANDA GLASBENE ŠOLE FRAN KORUN KOŽELJSKI VELENJE
petek, 7. september, ob 20. uri
prireditveni prostor MC Šmartno ob Paki

Na drugi festivalski petek bomo prisluhnili ritmom jazza v izvedbi Big Banda GŠ Fran Korun Koželjski iz Velenja. Orkester je projektno nastal na pobudo ravnatelja prof. Borisa Štiha v maju 2008 pod umetniškim vodstvom mag. Ota Vrhovnika. V šolskem letu 2008/2009 je orkester pričel z rednimi vajami z dirigentom prof. Janijem Šuligojem, ki ga vodi še danes. Delovanje orkestra je ciklično, saj se generacije z leti menjavajo, ob tem pa jim vselej uspeva dosegati vse boljše rezultate.

 

Več o Big Bandu GŠ Fran Korun Koželjski: http://www.gsvelenje.si/sl/p/solske-skupine/big-band/

 

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA.

 

• KONCERT SKUPINE PAPIR

petek, 14. september, ob 20. uri

Kulturni dom Šmartno ob Paki

Za prijeten glasbeni večer v umirjenem ambientu dvorane Kulturnega doma bodo poskrbeli člani skupine Papir s polnim imenom Družinski ansambel za sprosperiranje poezije in glasbe Papir. Skupina vrhunskih glasbenikov je bila ustvarjena, kot sami pravijo, da bi ustvarjala lepe pesmi – pesmi, ki bi svetu nekaj pomenile in ga še dolgo razveseljevale. Njihovo ustvarjanje temelji na kakovostni avtorski izvedbi in na modernejših zvrsteh soula, jazza, bluesa in šansona.

 

Več o skupini Papir si lahko pogledate tu: https://www.facebook.com/Dru%C5%BEinski-ansambel-za-prosperiranje-poezije-in-glasbe-PAPIR-163455891888/

Papir – Srajca

Papir – Čudež

 

Cena vstopnice je 7 €. Vstopnice bo možno kupiti v Mladinskem centru in v Kulturnem domu Šmartno ob Paki pred koncertom.

 

• MLADINSKA VESELICA Z ANSAMBLOMA SPEV IN ZAŽUR

petek, 21. september, ob 20. uri

prireditveni prostor MC Šmartno ob Paki

Ansambel Spev

Ansambel Zažur

 

Letošnji gostje mladinske veselice v okviru Poznopoletnega festivala bodo člani domačinom dobro poznanega in zelo priljubljenega ansambel Spev. Fantje so s svojimi narodno-zabavnimi melodijami prekrižarili Slovenijo po dolgem in počez in kar težko bi našli veselico ali festival, na katerem še niso zaigrali. Spevovci se ponovno vračajo v Šmartno ob Paki, kjer jim je bila publika vedno naklonjena in tudi zdaj se nadejamo pravega narodno-zabavnega odklopa za vse ljubitelje plesišča in harmonike. Da bo žur zares uspel, bodo pred njimi na oder stopili člani ansambla Zažur. Fantje in dekle sestavljajo mlad ansambel iz širše okolice, vsi skupaj pa obljubljajo vroč, čeprav jesenski, večer.

 

Več o ansamblu Spev: http://ansambel-spev.com/index.php

Več o ansamblu Zažur: https://www.facebook.com/Ansambel-Za%C5%BEur-723989314417367/

 

Ansambel Spev – Reci, da boš moja

Ansambel Spev – Gasilka

 

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA.

 

• ZAKLJUČEK POZNOPOLETNEGA FESTIVALA 2018 – rock koncert: BO! in DRY FISH

petek, 28. september, ob 20. uri

prireditveni prostor MC Šmartno ob Paki

BO!

 

Kot se za pravi festival spodobi, bo konec Poznopoletnega festivala glasen in udaren. Zadnji festivalski petek bo minil ob koncertu vse bolj uspešne slovenske rock skupine BO!, družbo pa ji bosta delali skupini Old School in Dry Fish. BO!-jevci trenutno promovirajo zelo poslušljiv tretji album Kingkong in se bodo v sklopu turneje ustavili tudi pri nas, mi pa se že veselimo »Maske«, »1000 luči« in »Drugega kroga«, ki jih je moč slišati na slovenskih radijskih postajah. Kot rečeno, bosta vzdušje prižgali skupini Old School in Dry Fish.

 

Več o skupini BO!: http://b-o.si/index.html

Več o skupini Dry Fish: http://www.dryfishband.com/index.html

 

BO! – 1000-e luči

Dry Fish – Belo nebo

 

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA.

 

Koledar dogodkov