POLETNI KINO POD KOZOLCEM: ISKANJE SUGAR MANA

V četrtek, 19. 7. 2018, ob 21:00 bomo na velikem platnu pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki zavrteli dokumentarec Iskanje Sugar Mana z neverjetno in ganljivo zgodbo neznanega glasbenika, ameriške rokovske ikone iz sedemdesetih, ki to nikoli ni bil.

Na kratko o filmu:

Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta raziskati usodo nekega neznanega ameriškega rokerja iz sedemdesetih, čigar prvi album je bil v njuni domovini uspešnica in pri tem razkrijeta nekatere pretresljive skrivnosti.
Dokumentarec prinaša neverjetno in ganljivo zgodbo neznanega glasbenika, ameriške rokovske ikone iz sedemdesetih, ki to nikoli ni bil. Konec šestdesetih sta ga v nekem baru v Detroitu odkrila priznana glasbena producenta in navdušile so ju spevne melodije ter preroška besedila. Posnela sta album, ki naj bi ga proslavil kot enega največjih umetnikov svoje generacije. Kljub izjemno pozitivnemu odzivu glasbenih kritikov je bil album prodajni polom, glasbenik pa je med govoricami o njegovem domnevnem gnusnem samomoru na odru sčasoma potonil v neznano. Piratski posnetek njegovih skladb pa se je nekako znašel sredi dobe apartheida v Južni Afriki in v naslednjih 20 letih prerasel v krajevno legendo. Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta podrobneje raziskati, kaj se je v resnici zgodilo njunemu idolu – in njune ugotovitve so še bolj fantastične od urbanih mitov o rokovskem glasbeniku z imenom Sixto Rodriguez. To je zgodba o upanju, navdihu in univerzalni moči glasbe.

 

Kaj pravi o filmu IMDB: 8,2/10

 

Poglej si napovednik filma s klikom na tale tekst ;)

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
22
23
24
25
26