POLETNI KINO POD KOZOLCEM: ISKANJE SUGAR MANA

V četrtek, 19. 7. 2018, ob 21:00 bomo na velikem platnu pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki zavrteli dokumentarec Iskanje Sugar Mana.

Z ogledom filmov na prostem v Mladinskem centru skrbimo ne samo za druženje in uživanje pred nekoliko večjim ekranom kot doma, ob tem ko v ozadju slišimo prijetno poletno sapico. Skušamo pokazati pozabljene zgodbe, podirati mite o suhoparnosti dokumentarnih filmov, prikazati, da nekatera današnja dejstva niso samoumevna. Želimo odpreti oči, dati idejo, navdušiti.

 

Na kratko o filmu:

Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta raziskati usodo nekega neznanega ameriškega rokerja iz sedemdesetih, čigar prvi album je bil v njuni domovini uspešnica in pri tem razkrijeta nekatere pretresljive skrivnosti. Dokumentarec prinaša neverjetno in ganljivo zgodbo neznanega glasbenika, ameriške rokovske ikone iz sedemdesetih, ki to nikoli ni bil. Piratski posnetek njegovih skladb pa se je nekako znašel sredi dobe apartheida v Južni Afriki in v naslednjih 20 letih prerasel v krajevno legendo. Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta podrobneje raziskati, kaj se je v resnici zgodilo njunemu idolu – in njune ugotovitve so še bolj fantastične od urbanih mitov o rokovskem glasbeniku z imenom Sixto Rodriguez. To je zgodba o upanju, navdihu in univerzalni moči glasbe.

 

Kaj pravi o filmu IMDB: 8,2/10

 

Poglej si napovednik filma s klikom na tale tekst ;)

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Koledar dogodkov