Pestro praznovanje 20-letnice MC-ja

V petek, 22. junija 2018, smo v Mladinskem centru Šmartno ob Paki praznovali 20-letnico delovanja centra. Kot se za tako lep okrogel jubilej, ob katerem smo iz najstniških let prešli v zgodnja zrela leta, spodobi, smo za vse naše uporabnike, občane ter obiskovalce od blizu in daleč pripravili veliko zabavo.


To smo otvorili s Koncertom za kon'c šole, na katerem je zbrano množico otrok, mladine in tudi nekoliko starejših oboževalcev razveselil Challe Salle, trenutno najbolj popularen slovenski raper. Zbralo se je res veliko ljudi, ki so v en glas prepevali skupaj s Challetom. Najbolj pogumni so se mu pridružili tudi na odru in skupaj z njim odrepali nekaj pesmi ali pa navdušili z ubranimi plesnimi gibi. Vsekakor koncert, katerega bodo predvsem otroci in mladina še dolgo nosili v spominu.


Po Koncertu za kon'c šole je sledila krajša slovesnost, na kateri smo se spomnili prehojenih 20 let Mladinskega centra Šmartno ob Paki. Obudili smo spomine na sam začetek, prve koncerte, mnoge nastopajoče, na veliko pridobitev z izgradnjo novega objekta Marof in še mnogo drugih. Med ubrano povezovanje voditeljev Mateje in Tomaža so se mešale izjave bivših zaposlenih, uporabnikov in naključnih obiskovalcev centra, ki so z nami delili svoje spomine in vtise o Mladinskem centru. Zbrane sta nagovorila tudi župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar in direktorica centra Mirjam Povh. Ob koncu slovesnosti je sledilo pihanje svečk na rojstnodnevni torti, s katero so se lahko posladkali prav vsi obiskovalci.


Ko se je petkovo popoldne prevesilo v večer, je sledil koncert MC-jevih bandov, torej glasbenih skupin, ki so povezane z Mladinskim centrom. Prvi so oder zavzeli člani ansambla Greh, za katere bi lahko rekli, da so postali hišni narodno-zabavni ansambel centra, saj skorajda ne mine koncert s harmoniko v Mladinskem centru, na katerem ne bi igrali. Grehovci so na plesišče privabili prve plesalce, ki so jih tam zadržali in dodobra ogreli člani ansambla Šepet, ki so se na odru zvrstili naslednji. Ansambel Šepet pod vodstvom Roberta Goličnika je prek svojih nastopov in delovanja v Šmartnem ob Paki prav tako tesno povezan s centrom. Po skorajda uri in pol narodno zabavne glasbe se je glasbena zvrst koncerta usmerila v rockerske vode. Za to so poskrbeli člani skupine BO! Ti so se predstavili v odlični akustični izvedbi in navdušili zbrano občinstvo. Tudi BO-jevci so se tekom svojega glasbenega razvoja povezali s centrom, saj je bil mesto njihovih prvih koncertv. Za njimi je prišla na vrsto skupina Preprosto črni. PČ-ji, kot se radi imenujejo, so šmarškemu občinstvu dobro poznani, saj prihaja večina članov iz naše občine. Člane skupine je življenjska pot vodila na različne konce in kraje Slovenije in tujine, tokrat pa so se po dolgem času zbrali posebej za ta koncert. In seveda navdušili! Preprosto črni so svoje prve vaje in koncerte imeli ravno v Mladinskem centru. Kot zadnji so oder zavzeli člani skupine Inmate, ki so na začetku svoje poti veliko časa prebili na vajah v Hiši mladih. Tukaj so imeli tudi prve koncerte, med drugim so igrali celo na otvoritvi objekta Marof. Inmate so poskrbeli za dobršno dozo metala, s katerim so glasno in udarno zaključili velik dogodek ob 20-letnici Mladinskega centra.


Celotno petkovo dogajanje na Koncertu za kon'c šole in 20-ki MC-ja s koncertom MC-jevih bandov je pod prireditveni šotor pri Mladinskem centru zvabilo veliko število obiskovalcev, ki so uživali v raznolikem dogajanju in glasbenih zvrsteh. Tako so se zvrstili ritmi rapa, narodno-zabavne glasbe, rocka in metala. Kar lepo upodablja in povzema raznolikost Mladinskega centra Šmartno ob Paki, ki že od samega začetka združuje različne okuse in interese prvenstveno mladih in otrok, obenem pa tudi nekoliko starejših. Mladinski center je vedno bil in bo stičišče vseh, ki si želijo aktivnega preživljanja prostega časa in tvornega udejstvovanja na mnogih področjih. Naj bo to glasba, umetnost, šport, prostočasne dejavnosti, delavnice in izobraževanja. Mladinski center in člani njegove ekipe so tu, da prisluhnejo obiskovalcem in jih pri njihovih idejah ter aktivnostih podprejo, kot le zmorejo. In glede na res neverjeten odziv tako obiskovalcev kot nastopajočih na prireditvi in pri drugih aktivnostih in dejavnostih, ki jih center prireja, se vsaj še za nadaljnjih 20 let Mladinskega centra Šmartno ob Paki ni za bati!

 

Iz srca se zahvaljujemo sponzorjem in donatorjem: Komunalno podjetje Velenje, d.o.o., Studio Gong, d.o.o., Grafika Gracer, d.o.o., ZEOS, ravnanje z električno in elektronsko opremo, d.o.o., Plastika Skaza, d.o.o., Občina Šmartno ob Paki, Moja pentlja - Valentina Verhovnik, s.p., Lesna galanterija in mizarstvo - Franček Pahovnik, s.p., Franky's pub - Franci Pfeifer, s.p., Andrej Šifrer, Studio Look - Lidija Skornšek, s.p., Muzej Velenje, Robust, d.o.o., Krošnjarstvo Ludvik Pajnič, s.p., Boštjan Gombač, Prismojeni profesorji bluesa, Marko Drev, Eko pražarna in storitve - Žiga Lovrec, s.p., Up N' downs, Vesika, masažni salon - Vesna Barbetti, s.p., Kristina Kocuvan, Okrepčevalnica Bunkica - Mojca Korenjak, s.p., Bar C1 - Vlasta Tamše, s.p., ADOOR, d.o.o., ansambel Šepet, Severa Gjurin, Ditka, Okrepčevalnica Medi - Mehdi Muhamed, s.p., Kavarna Karmen, ansambel Stil ter Izdelovanje cementnih izdelkov - Marija Polak Rožič, s.p. in LIMA vzdrževanje, d.o.o.

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez