Predavanje o protokolu s šefinjo Protokola RS

Gospa Ksenija Benedetti je šefinja Protokola Republike Slovenije že od leta 2000. V 18 letih se je v Sloveniji zvrstilo kar nekaj zgodovinskih dogodkov, kjer je sodelovala, jih protokolarno pripravila in izvedla.

 

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki smo jo gostili v petek, 1. junija 2018, kjer je med triurnim predavanjem med nas delila svoje znanje in bogate izkušnje s področja, ki ji zadnjih 18 let kroji vsakdan.

 

Skozi predavanje z naslovom Poslovni in osebni protokol z roko v roki je predstavila pravila lepega vedenja, pomembnost prvega vtisa, napotke ob rokovanju, naslavljanju in nagovarjanju ter osnove poslovne komunikacije. Seznanila nas je z različnimi variantami prednostnih redov ob stiku s pomembnimi funkcionarji  ter sedežnimi redi na pomembnih sestankih ali prireditvah. Po odmoru smo nadaljevali z ustrezno izbiro oblačil za različne priložnosti in z organizacijo uspešnega poslovnega srečanja ali sestanka, dotaknili pa smo se tudi izbora in izročanja poslovnih daril.

 

Med predavanjem je večkrat poudarila, da nam pravila ne smejo predstavljati problema. Za svoja jih vzamemo šele takrat, ko jih ponotranjimo. S tem pa se naučimo spoštovanja. In prav to vidi Benedettijeva kot svoje poslanstvo – učiti spoštovanja skozi protokolarna pravila, zato jeseni zapušča funkcijo šefinje Protokola in se podaja v predavateljske vode.

 

 

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez