Delavnica izdelave kratkega filma & varne rabe interneta

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki organiziramo delavnico izdelave kratkega filma ter varne rabe interneta za mlade. Delavnica bo potekala v soboto, 2. junija 2018, od 9. do 13. ure v dvorani Marof mladinskega centra.

Na delavnici se boste naučili posneti in zmontirati »kul« kratek filmček za lastno uporabo ali objavo na družabnih omrežjih. Spoznali se boste z osnovami snemanja, kadriranja, scenarija ter montaže posnetega materiala v všečen filmček.

OPREMA: na delavnici boste potrebovali svojo napravo za snemanje (mobitel, fotoaparat, kamero) in svoj računalnik. Na enem računalniku lahko delata dva udeleženca delavnice.

Delavnica je BREZPLAČNA!

PRIJAVA: prek telefonske št. 064 167 940 ali e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V prijavo zapišite IME in PRIIMEK udeleženca/ke, kontakt (e-mail, telefonsko št.) in starost.
Število mest na delavnici je omejeno, tako da pohitite s prijavo!

OPIS DELAVNICE:
Na delavnici se boste spoznali s scenarijem, osnovami snemanja in kadrov, ter si izbrali tematiko za snemanje. Za to boste potrebovali svojo napravo za snemanje – mobitel, fotoaparat, kamero. Po tem se boste spoznali s programi za montažo video posnetkov ter se naučili osnov montaže. S pomočjo mentorja boste zmontirali svoj kratek video namenjen za lastno uporabo ali družabna omrežja. Za to boste potrebovali svoj računalnik za montažo. Med delavnico vam bo mentor predstavil pasti interneta, ki prežijo na mladega uporabnika ter vam dal koristne nasvete za varno rabo interneta.

MENTOR DELAVNIC:
Delavnica bo potekala pod vodstvom Roka Rakuna. Mladega in zagnanega fotografa, ki se znajde dobro za fotografskim kot tudi kamerinim objektivom. Kljub mladosti se lahko pohvali z večletnimi izkušnjami na področju fotografije, videa in izdelave spletnih strani. Več o Roku in njegovem delu si lahko preberete tukaj: rrakun.com.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
2
3
4
5
7
9
10
11
12
14
17
18
19
21
23
24
25
26
28
30

Martinov svet logoti brez