Pod vodo - glasbeno gledališka predstava

Vabljeni na intimno in duhovito koncertno predstavo Pod vodo, ki je avtorski projekt dveh članic Kolektiva Narobov iz Ljubljane. Predstava bo na sporedu v sredo, 14. 3., ob 19. uri v Mladinskem centru Šmartno ob Paki. Vstop je prost, avtorici bosta zbirali prostovoljne prispevke!

 

POD VODO - potopljena koncertna predstava

14. marec 2018 ob 19h
Mladinski center Šmartno ob Paki - galerija Dile, Šmartno ob Paki 13

 

REZERVACIJA: Število gledalk in gledalcev je omejeno na 30, zato je obvezna vnaprejšnja rezervacija. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.!

Predstava ima PROST VSTOP. Lahko pa jo podprete s prostovoljnim prispevkom. Za prispevke in podporo se vama avtorici že naprej zahvaljujeta, saj jima omogočajo, da bosta predstavo in svoje delo lahko nadaljevali tudi v prihodnosti!

 

Pod vodo je avtorski projekt Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne, ki ju družijo poglavitna obdobja skupnega ustvarjanja v preteklosti ter tesen prijateljski odnos. Znotraj glasbeno-gledališkega dogodka predelujeta svoja doživljanja neokapitalističnih družbenih razmerij, preizprašujeta pozicijo ne več tako "mladih umetnic" in samozaposlenih mam, podoživljata večne časovne stiske in delovne zgostitve, pritiske in radosti tako v profesionalnem kot v zasebnem življenju, ter vsaka zase in skupaj iščeta nova zatočišča. Pod vodo je igriva koncertna predstava o doživljanju tesnob današnjega časa ter duhovit razmislek o tem, kje trenutno smo in kam se lahko umaknemo.

 

Glavni medij predstave Pod vodo je glasba, kljub temu ali pa ravno zato, ker gre za zvrst, kjer so zmožnosti ustvarjalk omejene. Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič delujeta namreč na področju uprizoritvenih umetnosti s poudarkom na gledališki improvizaciji, klovnskemu gledališču in gibalnih predstavah, medtem ko je njuno glasbeno znanje zgolj osnovno. Medij glasbe jima tako omogoča poigravanje znotraj močnih omejitev in obenem iskanje ozkih prostorov svobode. Skupek avtorskih pesmi se prepleta s spontanimi govorno-gibalnimi vložki, predstava pa se odvije na intimistični scenografiji, ki daje zavetje tople domačnosti, in v kateri se udobno namestite tudi gledalke in gledalci. Vabljeni torej na druženje pod vodo!

 

Avtorici in izvajalki: Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič
Kostumografija in svetovanje za sceno: Katarina Zalar
Svetovanje za gib: Andreja Rauch Podrzavnik
Fotografija: Špela Škulj
Podpora: Ministrstvo za kulturo in Pocket Teater
Produkcija: Družina umetnosti Narobov
Hvala: Borut Cajnko, Justin Durel, Jaša Jenull, Gregor Kamnikar, Kreatorij DIC, Tomaž Lapajne Dekleva, Gregor Moder, Samo Oleami, Jelena Oleami, Barbara Polajnar, Zanda Priedite, Maja Smrekar, Eva Š. Maurer, Sara Šoukal in Sonja Vilč

 

Več informacij:

www.narobov.org
www.mcsmartnoobpaki.si

 

Pod vodo plakat web

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez