POZNOPOLETNI FESTIVAL 2017 ODLIČNO USPEL

Z rock koncertom na katerem so nastopili odlični Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses ter Shadows Play, se je zaključil letošnji Poznopoletni festival, ki ga organizira Mladinski center Šmartno ob Paki.


V okviru festivala se je v Šmartnem ob Paki zvrstila cela vrsta koncertnih in kulturnih dogodkov, ki je zadovoljila različne okuse obiskovalcev. Poznopoletni festival 2017 je odprl svoja vrata zadnji petek v avgustu, ko se je pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki odvijala šmarška plaža, roštiljada ter koncert klape Skala. Na šmarški plaži so se otroci igrali v bazenih, se preizkusili v taborniških veščinah za katere so poskrbeli taborniki roda Hudi potok, ustvarjali na delavnicah po vodstvom članic Društva prijateljev mladine Šmartno ob Paki ali pa se preizkusili v hoji po »slackline-u« ter še mnogih drugih igrah. Za lakoto in razvajanje z dobro hrano iz žara so poskrbeli udeleženci roštiljade na čelu s člani moto kluba Packenstein ter taborniki. Popoldansko dogajanje so popestrili tudi plesni nastopi plesalk plesno rekreativnega studia M dance ter atraktivna modna revija oblačil Grushka design, izpod rok modne oblikovalke Renate Meh. Vrhunec otvoritvenega dogajanja pa je bil večerni koncert klape Skala, ki je privabil res veliko število obiskovalcev ter jih prestavila nazaj na morske obale. Večer je zaključil DJ Skor Lee z melodičnimi skladbami, ki so zazibale Šmartno ob Paki v jutro naslednjega dne.


Septembra so bili vsi petki rezervirani za dogodke v okviru festivala. Tako se je prvi petek v kulturni dom v Šmartnem ob Paki, v okviru mladinske veselice s Tanjo Žagar in ansamblom Greh, zgrnilo veliko število ljudi, ki so uživali v nastopu neumorne Tanje Žagar s spremljevalno skupino Avantura. Ta je navdušila s svojo energijo, glasom in odličnim nastopom. Prav tako so za veselo vzdušje in ples poskrbeli člani domačega ansambla Greh. Še en zelo uspešen dogodek, in to kljub temu, da smo ga bili zaradi slabega vremena prisiljeni prestaviti pod streho, v kulturni dom.

Koncert Severe Gjurin z Mihom Krakerjem je postregel z intimnim in čustveno nabitim vzdušjem, za katerega sta poskrbela Severa in Miha skupaj z obiskovalci, ki so z zvrhano mero koncentracije, pozorno poslušali in uživali v vsaki skladbi, ki sta jo zaigrala. Res nepozaben koncert, ki nam je ostal še dolgo v spominu. Spet eden od vrhuncev Poznopoletnega festivala 2017!

Za gledališko predstavo je v okviru letošnjega Poznopoletnega festivala poskrbel Janez Dovč z glasbeno-gledališko predstavo Tesla. To je bilo prvovrstno glasbeno-vizualno doživetje, ki je obiskovalce presenečalo iz enega dela predstave v drugega. Janez v predstavi spretno prepleta pripovedovanje življenjske zgodbe veleuma in enega najpomembnejših izumiteljev 20. stoletja, Nikola Tesla, igranje na nevsakdanje in zelo zanimive elektronske inštrumente ter vse skupaj zabeli še s kupom vizualnih efektov. Za konec pa še predstavi vse inštrumente in način na katerega le ti delujejo. Vsi obiskovalci so si bili enotni, da je to predstava, ki se jo res izplača videti.

In že je bil tu predzadnji petek v septembru kar je pomenilo, da je na vrsti predzadnji koncert v okviru festivala. Za še eno odlično glasbeno doživetje prepleteno s čustvi, dobro energijo in poezijo so poskrbeli Ditka, katero je na klaviaturah spremljal njen oče Gorazd Čepin ter Feri Lainšček, ki je odlično interpretiral svoje pesmi in z obiskovalci delil zgodbe iz svojega življenja. Vsem je uspelo vnovič napolniti naš kulturni dom. Kar je tako postala že stalnica Poznopoletnega festivala. Polna prizorišča namreč.

Zadnji petek v septembru pa je bil namenjen tradicionalnemu rock koncertu, ki ga Mladinski center Šmartno ob Paki organizira skupaj s Klubom študentov šmarške fare in s katerim vsako leto zaključimo Poznopoletni festival. In letos smo ga zaključili v vrhunskih rock, blues in country ritmih za katere so poskrbeli Prismojeni profesorji bluesa, ki so zbrane obiskovalce koncerta navduševali dve uri s svojim neizmernim občutkom za preigravanje bluesa v pravem pomenu besede. Pred njimi so več kot dostojno vlogo predskupine odigrali odlični in tako glasbeno kot tehnično dovršeni Fed Horses iz Logatca. Za nastop na Poznopoletnem festivalu so v svoje vrste povabili tudi violinista, ki jih drugače ne spremlja na vseh koncertih. Ampak »za koncert s tako dobro zasedbo glasbenikov bomo naredili izjemo« so rekli. In ni bila neopažena, veliko obiskovalcev, ki se je koncerta udeležilo zaradi »Prismojecev« se bo v prihodnosti udeleževalo tudi koncertov Fed Horses. Večer kvalitetne rock glasbe so zaključili lokalni Shadows Play, ki so nadaljevali maniro dobre, kvalitetne glasbe vse do jutra.

Ko se ozremo nazaj na Poznopoletni festival 2017 ugotovimo, da je bil uspešen, zelo uspešen. Tako po številu obiskovalcev, ki je bilo res lepo in kaže na trend vedno večjega obiska. In kar nas zelo veseli, obiskovalci prihajajo iz bližnje in daljne okolice. Tako so se prireditev udeleževali ljudje iz Kranja, Kamnika, Domžal, Ljubljane, Koroške, Primorske … ter seveda Šaleške, Zg. in Sp. Savinjske doline in domačega Šmartnega ob Paki. Veseli nas njihov dober odziv in pohvale za dober in kvaliteten program. Prav tako nas zelo veselijo pohvale in zadovoljstvo nastopajočih, ki so bili vsi po vrsti navdušeni nad vzdušjem, obiskovalci, krajem, festivalom, organizacijo,… S temi dobrimi občutki se že oziramo proti koncu naslednjega poletja, ko bomo organizirali Poznopoletni festival 2018. Damo vam besedo, da se bomo tudi zanj zelo potrudili in poskrbeli za še več odličnih dogodkov.











Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez