IZLET PRIJATELJSTVA V BREZNIČKI HUM NA HRVAŠKEM

Lepo povabljeni, da se nam pridružite na že 16. tradicionalnem izletu prijateljstva, v sklopu katerega bomo letos obiskali Breznički Hum na Hrvaškem. Izlet bo v soboto, 14. oktobra 2017, štartali bomo ob 7. uri izpred Mladinskega centra Šmartno ob Paki. 

 

 

Breznički Hum je naselje in občina na Hrvaškem, ki je od lanskega leta pobratena z občino Šmartno ob Paki. Poleg prijateljskih vezi, ki smo jih stkali v projektu Evropa za državljane, nas druži tudi enak farni zavetnik – Sveti Martin. Občina Breznički Hum je ena izmed 28 enot lokalne samouprave, ki je pod okriljem Varaždinske županije.

 

 

PROGRAM IZLETA:

Na pot se bomo odpravili ob 7.00 uri izpred Mladinskega centra Šmartno ob Paki. Nekaj po 9.00 uri načrtujemo prihod v Varaždin, kjer si bomo ogledali mesto z lokalnim vodičem ter obiskali Muzeja anđela (Muzej angelov). Muzej je (Željko Prstec samostojni umetnik – slikar) ustanovil in zasnoval, kot prvo postavitev Muzeja angelov, ki je prvi te vrste v širši regiji. Nastajal je pod motom, da je Varaždin »mesto spečih angelov« in kot samoumevna se je porodila ideja o muzeju, v katerem bodo angeli in vsa umetniška dela na to temo, dobili svoje zatočišče.
Nadaljevanje poti proti Brezniškemu Humu. Na poti, okoli 11.30 načrtujemo ogled izdelave naravne kozmetike iz melise - Kuća magične trave, kjer bodo na voljo tudi njihovi izdelki.
Ob 13.00 pa nas bo čakal topel obrok v Brezniškem Humu - Restoran Francina 2.
Po jedi, okoli 15.00 ure, sledi obisk in degustacija v Vinski kleti Vinarija Šafran. Odhod proti domu je predviden ob 17. uri, tako da je predviden prihod v Šmartno ob Paki predvidoma ob 19h.

 

 

CENA: 25 €

CENA VKLJUČUJE: Organizacijo in vodenje izleta, prevoz na navedenih relacijah, vstop v muzej, ogled in predstavitev kozmetike, topel obrok, hladen prigrizek na avtobusu in voda, degustacija v vinski kleti.

 

 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA:
Mladinski center Šmartno ob Paki, v uradnem delovnem času, na telefonski številki 064 167 940 ali preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
19
20
22
23
24
25
26

Martinov svet logoti brez