Koncert za kon'c šole NIPKE & TRKAJ

 

Da kon'c šole v Šmartnem ob Paki ne bo šel mimo brez en'ga velikega BENGA bomo poskrbeli v Mladinskem centru Šmartno ob Paki s koncertom hop hop-erjev Nipketa in Trkaja. 

 

KAJ: Koncert za konc šole Nipke & Trkaj
KDAJ: petek, 23. 7. 2017 ob 21:00
KJE: letni oder Mladinskega centra Šmartno ob Paki (v primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Marof)
NOBENE VSTOPNINE

 

Več o izvajalcih:

 

NIPKE
Boštjan Nipič je nekaj čisto drugega kot Alfi Nipič, čeprav oba rada migata na dobro muziko. Boštjan večini bolje znan kot Nipke je hip hopu zavezan že od nekdaj. Naj bo to kot pisec besedil, plesalec v hip hop skupini, ki je vsepovsod pobirala naslove prvaka, ali kot samostojnii MC, ki navdušuje mlado in staro širom naše domovine prek radijskih valov ali na odrih s svojim edinstvenim nastopom. Preboj v prve vrste slovenskega hip hopa se je prebil z izdajo svojega albuma, imenovanega kar »Nipke« na račun katerega prejema zavidljive kritike s strani poslušalstva, radijskih postaj in glasbenih urednikov. Hit komadi kot so “Všeč tko k je”, "Noben me ne razume", "Bejba iz neta" so se usedli v ušesa in duše večine Slovencev z vsaj malo posluha. 

 

Nipke - Noben me ne razume: https://youtu.be/eTBpcZ6FNX8
Nipke - Všeč Tko K Je: https://youtu.be/7wNPJJoIzP4
Nipke in Trkaj feat. Artifex - Vsi smo na istem: https://youtu.be/PAO0-Ld-9eI

 

TRKAJ
Verjetno ga ni junaka, ki mu je v uho kdaj zajadral slovenski hip hop, da nebi poznal Roka Terkaj alias Trkaja. Eden od stebrov tega žanra v Sloveniji, ki se je z rap-om in hip hop-om začel ukvarjati pri sedemnajstih letih, najprej kot »freestyler« in »battle MC«. Lahko bi rekli, da je Trkaj na sceni že od nekdaj. Prelom v njegovi karieri je pomenilo leto 2003, ko si je z zmago na freestyle prvenstvu priboril snemanje prvenca in to kakšnega. Posnel je legendaren album "V času enga diha". Od takrat je stalno na sceni, poleg glasbenega udejstvovanja pa še potuje, se udejstvuje kot novinar, pisec besedil in še kaj si se našlo. Sodeloval je z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Energije in idej mu res ne (z)manjka kar bo dokazal tudi na odru Mladinskega centra Šmartno ob Paki.

 

Trkaj-Dihi z mano Live: https://youtu.be/O8ItucK-_ls
Trkaj - Pleš: https://youtu.be/TdKbzvn8SMo

 

Koledar dogodkov