Uspešen zaključek Pozno poletnega festivala 2015 z rock koncertom

V petek, 25. septembra smo z rock koncertom skupin Koala Voice, SkorBand in DreiPank zaključili letošnji Pozno poletni festival.


Zaradi slabega vremena smo bili prisiljeni koncert prestaviti v kulturni dom Šmartno ob Paki, kar pa ni pokvarilo razpoloženja. Koncert smo organizirali skupaj s študenti Kluba študentov šmarške fare. Oder so najprej zavzeli člani »banda« Koala Voice iz Zasavja, ki so navdušili z odlično izvedbo avtorskih pesmi. Za njimi so publiko razmigali SkorBand, ki so poskrbeli za pravo fešto. Na koncu so ritme surovega rocka iz inštrumentov izvabljali lokalni DreiPank. Zaključek kot si ga festival zasluži!


Pozno poletni festival 2015 je uspel


Za nami je uspešen festival. V Mladinskem centru Šmartno ob Paki smo si prizadevali, da smo sestavili program, ki je ponudil nekaj za vsakogar. Začeli smo konec avgusta s šmarško plažo in roštiljado, ki sta se izkazali za zadetek v polno. Celodnevno dogajanje, kjer se je našlo nekaj zanimivega za vsakogar iz vseh generacij. Udeleženci roštiljade so nas razvajali z odličnimi jedmi iz žara ter se že veselijo druge izvedbe.


Nadaljevali smo s koncertom kantavtorske legende, Adija Smolarja, ki je razprodal kulturni dom. Z njim je pelo mlado in staro od blizu in daleč. Adi je navdušil in dokazal zakaj je eden najdlje delujočih in najbolj priljubljenih glasbenikov v Sloveniji.


Za raznovrstnost glasbenih okusov smo poskrbeli tudi z večerom narodno zabavne glasbe, katero sta igrala ansambla Greh in Lun'ca. To sta mlada ansambla, ki jih sestavljajo glasbeniki iz naših krajev. Oba sta se prvič predstavila v Šmartnem ob Paki na večjem odru. In to uspešno saj sta napolnila plesišče in ogrela grla obiskovalcev, tako da se je razvila prava »mladinska veselica«.


Zbrani gledališčniki iz celotne Zg. Savinjske doline so nam v predstavi Z lesom v svet prikazali usode ljudi, ki so se, v začetku 20. stoletja, ukvarjali z lesno industrijo. Dobro odigrana predstava, ki je gledalce prestavila nazaj v čas sekačev, flosarjev in furmanov.


Skupina Oriyon je navdušila z odlično izvedbo francoskih šansonov. Med njih so spretno vpletali zimzelene slovenske popevke prevedene v francoščino in izvedene na način šansona. Resnični balzam za ušesa in dušo. Z dodatkom simpatičnih pripovedi pevke med pesmimi se je dvorana Marof z malo fantazije spremenila v kavarno nekje na Montmartru.


Za konec smo skupaj s študenti iz KŠŠF organizirali rock koncert o katerem smo več povedali že v uvodu. Kaj reči ob koncu. Vsi, ki smo sodelovali pri izvedbi festivala upamo, da ste bili obiskovalci zadovoljni ter da smo vam polepšali septembrske vikende. Velika zahvala gre sponzorjem ter vsem, ki so pomagali pri izvedbi. Brez vas nam nebi uspelo. Sedaj se že oziramo proti naslednjim prireditvam, ki jih organizira Mladinski center ter tudi proti Pozno poletnemu festivalu 2016 za katerega se bomo potrudili, da bo ponudil raznolike in zanimive vsebine ter znova privabil veliko Šmarčanov na prireditveni prostor k našemu Mladinskemu centru.

 

Koala Voice, Foto: Martina Hrastnik
Koala Voice, Foto: Martina Hrastnik
SkorBand, Foto: Martina Hrastnik
SkorBand, Foto: Martina Hrastnik
DreiPank, Foto: Martina Hrastnik
DreiPank, Foto: Martina Hrastnik

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez