JAMARSKO PREDAVANJE JERICE KOREN

Dogodki
Datum: 14 Avgust 2019 20:00

Prizorišče: Mladinski center Šmartno ob Paki - pod kozolcem

KAJ: Jamarsko predavanje Jerica Koren o raziskovanju jame Cheve v Mehiki
KDAJ: sreda, 14. avgust 2019, ob 20:00
KJE: pod kozolcem pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki (v primeru slabega vremena v družabnem prostoru MC Šmartno ob Paki)
Predavanje je BREZPLAČNO

 

 

 

Letošnjega aprila se je skupina petih Slovencev iz različnih jamarskih klubov in društev udeležila mednarodne jamarske odprave v Mehiki. Tam so v zvezni državi Oaxaca v pogorju Sierra Juárez raziskovali 50 km dolg in 1.500 m globok jamski sistem Cheve. V jami so delali šestnajst dni, nato pa si na svetlobi privoščili še skok na plažo in vzpon na vulkan Iztaccíhuatl, ki je s svojimi 5220 m tretji najvišji vrh Mehike. O njihovih dogodivščinah v podzemlju in v višavah nam bo spregovorila članica odprave Jerica Koren iz Šaleškega jamarskega kluba Podlasica Topolšica.

 

Člani odprave iz Slovenije: Špela Borko, Matic Di Batista, Jure Bevc (vsi Društvo za raziskovanje jam Ljubljana), Marjan Vilhar (Društvo za raziskovanje jam Luka Čeč Postojna), Jerica Koren (Šaleški Jamarski Klub Podlasica-Topolšica).
Ostali udeleženci so prihajali še iz Združenih držav Amerike, Mehike, Kanade, s Poljske, Švedske, iz Rusije, Švice, Maroka in Romunije.
Organizator odprave: Skupina za globoke jame Združenih držav Amerike (United States Deep Caving Team)
Vodja odprave: dr. Bill Stone
Celotna odprava je trajala od 01.02.2019 do 27.04.2019

 

Poganja iCagenda

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez