KULINARIČNE DELAVNICE TRADICIONALNIH JEDI

Dogodki
Datum: 24 Februar 2018 09:00 - 13:00

  • 1. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob Paki,

v SOBOTO, 24. februarja 2018, OD 9. DO 13. URE 
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

  1. Mlečna juha (mlečna župa)
  2. Prežganka z jajci (prežgana župa), popečen kruh
  3. Suha juha (suha župa), jabolčni hren (mrzel hren)
  4. Piščančja obara (kurji ajmoht), ajdovi žganci (ajdovi žganki)
  5. Češpljevi cmoki (češplovi cmoki), jabolčna čežana
  6. Fižolova juha (fižolova župa), široki rezanci (nudelci)
  7. Jetrca v omaki, kruhovi cmoki
  8. Kmečka omleta
  9. Krhki flancati
  10. Vanilijev puding z malinovim sirupom
  • 2. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob Paki,

v SOBOTO, 3. marca 2018, OD 9. DO 13. URE 
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

  1. Mlečna prosena kaša
  2. Krompirjeva juha (krompirjeva župa), palačinke
  3. Goveja juha (goveja župa) z ribano kašo, pražen krompir, topla hrenova omaka (topel hren)
  4. Tople kumare (tople murke), zabeljen fižol (zabelen fižou)
  5. Štajerska kisla juha (kisla župa), beli krompirjevi žganci (beli žganki)
  6. Praženec (šmorn), kompot iz suhega sadja
  7. Belo zelje v omaki
  8. Jabolčni zavitek (jabolčni štrudel)
  9. Skutini štruklji z vinsko omako

KULINARIČNE DELAVNICE WEB

 

Poganja iCagenda

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
3
4
5
6
8
9
10
11
13
14
16
17
18
19
23
24
25
26
29
30
31