Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Sat, 19 Jan 2019 17:39:51 +0100 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Vabljeni na otroško predstavo Prav posebna juha http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/354-vabljeni-na-otrosko-predstavo-prav-posebna-juha http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/354-vabljeni-na-otrosko-predstavo-prav-posebna-juha

Lepo povabljeni na otroško predstavo Prav posebna juha, v petek, 25. januarja, ob 17. uri na dilah Hiše mladih. S to predstavo pričenjamo nov krog Pravljičnih matinej v Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

Predstava govori o potepuhu in trdosrčni ženski, ki jo potepuh skozi pravljico omehča, da na koncu postane nadvse dobra in hvaležna. Pravljica z naslovom Juha iz Žeblja, ki je podlaga za predstavo izvira iz Švedske. So pa njene različice poznane tudi v mnogih drugih deželah.

Predstava je BREZPLAČNA in namenjena otrokom od 3. leta dalje.

KAJ: Otroška predstava Prav posebna juha
KDAJ: petek, 25. 1. 2019, ob 17. uri
KJE: dile v Hiši mladih


 

V okviru Pravljičnih matinej si bodo otroci lahko ogledali še dve predstavi, eno v februarju in eno v marcu. Več kmalu.

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 17 Jan 2019 17:55:40 +0100
Pozdrav novemu letu 2019 rekordno obiskan http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/352-pozdrav-novemu-letu-2019-rekordno-obiskan http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/352-pozdrav-novemu-letu-2019-rekordno-obiskan

Tudi leto 2019 smo v Šmartnem ob Paki otvorili s sedaj že tradicionalno prireditvijo Pozdrav novemu letu katero organiziramo v Mladinskem centru Šmartno ob Paki skupaj z našo občino. Na letošnji prireditvi se je v lepem vremenu zbralo rekordno število obiskovalcev.


Prireditev so tudi letos otvorili člani Godbe na pihala veteranov Univerze za tretje življenjsko obdobje z udarno in poskočno pesmijo. Obiskovalci so nato obnovili spomin na pretekle dogodke v naši občini v letu 2018. Te je v hudomušno kroniko strnil Franc Kačičnik. Župan občine Šmartno ob Paki, Janko Kopušar je vse zbrane pozdravil ter se jim zahvalil, da so tudi oni prispevali k uspešnemu letu 2018. Ob tem jim je zaželel tudi vse dobro v novem letu.


Sledila je razglasitev Naj osebnosti leta 2018 v občini Šmartno ob Paki. To je postal Ivan Koren, upokojenec iz Rečice ob Paki, ki po smrti svoje druge žene skrbi za njene tri vnukinje. In to pri 72. letih. Kot je po prireditvi povedal sam, zanje skrbi, kot da so njegove hčere (kljub temu, da si niso v krvnem sorodstvu). Vsekakor človek z velikim srcem in dobra izbira občanov Šmartnega ob Paki, ki so zanj glasovali v velikem številu. Gospod Koren se je vidno ganjen zahvalil vsem, ki so glasovali zanj ter vsem zbranim, ki so ga nagradili z glasnim aplavzom. S tem je postal tretji občan, ki se ponaša s tem nazivom.

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Tue, 15 Jan 2019 18:17:50 +0100
Otroci skupaj s škrati skočili v novo leto http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/351-otroci-skupaj-s-skrati-skocili-v-novo-leto http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/351-otroci-skupaj-s-skrati-skocili-v-novo-leto

Ob koncu leta 2018 smo v Mladinskem centru Šmartno ob Paki skupaj z Društvom prijateljev mladine Šmartno ob Paki, tradicionalno priredili otroško silvestrovanje za najmlajše na katerem so ti na zabaven način skočili v novo leto. 

 

Letos so to storili skupaj s škrati saj so si najprej ogledali zabavno predstavo Škratolije, v izvedbi KUK Potovke. V predstavi so otroci pomagali škratoma pri izpolnjevanju nalog s katerimi sta se spet prikupila božičku. Škrata pa sta se jim odkupila s tem, da sta jim izmerila porednost ter med njih razdelila bonbone in slaščice. Ob koncu so se vsi skupaj zelo zabavali ob igrah z velikim, živobarvnim platnom. 

 

Po predstavi je sledila ustvarjalna delavnica skupaj s članicami DPM Šmartno ob Paki na kateri so si otroci okrasili kozarce s katerimi so kasneje nazdravili ter maske za novoletno rajanje. Ob koncu otroškega silvestrovanja pa so vsi prisotni odštevali simbolično novo leto ter si zaželeli same lepe želje za prihajajoče leto. 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 03 Jan 2019 10:05:38 +0100
Vse dobro, vedno! http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/350-vse-dobro-vedno http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/350-vse-dobro-vedno

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 20 Dec 2018 13:02:32 +0100