Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Mon, 21 May 2018 10:39:50 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Opomnik: delavnica "Glina" http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/307-opomnik-delavnica-glina http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/307-opomnik-delavnica-glina

Vse prijavljene na ustvarjalno delavnico "Glina" obveščamo,

da se bo ta odvila tudi v primeru morebitnega slabega vremena.

Če bo deževalo, se bomo izpod kozolca prestavili v dvorano Marof.

Dobimo se v soboto, 19. maja, ob 10. uri!

 

Domišljije in ustvarjalnosti nikar ne pozabite doma!

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 17 May 2018 11:48:04 +0200
Ustvarjalna delavnica GLINA http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/305-ustvarjalna-delavnica-glina-2 http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/305-ustvarjalna-delavnica-glina-2

V soboto, 19. maja 2018, v Mladinskem centru Šmartno ob Paki, za vas ponovno pripravljamo ustvarjalno delavnico GLINA na kateri se boste preizkusili v spretnosti oblikovanja gline.

Delavnica bo vodil priznani lončar Igor Bahor. Delavnica bo potekala od 10. do 12. ure pod kozolcem pri mladinskem centru.

Glina je naraven material. Gnetenje, oblikovanje in delo z njo ima poseben čar. To se je pokazalo tudi na dosedanjih delavnicah GLINA pri nas na katerih so udeleženci zares uživali. Zaradi velikega zanimanja letošnjo pomlad ponovno prirejamo ustvarjalno delavnico dela z glino. Na delavnici si boste ročno ustvarili izdelek iz gline, mojster Igor Bahor bo prikazal delo na lončarskem vretenu. Po prikazu se boste tudi vi lahko preizkusili pri delu na vretenu.

KAJ: ustvarjalna delavnica GLINA

KDAJ: sobota, 19. 5. 2018, od 10:00 do 12:00

KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki - pod kozolcem

DELAVNICA JE BREZPLAČNA

NA DELAVNICO SE JE POTREBNO PRIJAVITI: pokličite na 064 167 940 ali nam pišite na pisarna.mc@gmail.com

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Mon, 07 May 2018 08:36:32 +0200
Delavnica izdelave kratkega filma & varne rabe interneta http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/306-delavnica-izdelave-kratkega-filma-varne-rabe-interneta http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/306-delavnica-izdelave-kratkega-filma-varne-rabe-interneta

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki organiziramo delavnico izdelave kratkega filma ter varne rabe interneta za mlade. Delavnica bo potekala v soboto, 2. junija 2018, od 9. do 13. ure v dvorani Marof mladinskega centra.

Na delavnici se boste naučili posneti in zmontirati »kul« kratek filmček za lastno uporabo ali objavo na družabnih omrežjih. Spoznali se boste z osnovami snemanja, kadriranja, scenarija ter montaže posnetega materiala v všečen filmček.

OPREMA: na delavnici boste potrebovali svojo napravo za snemanje (mobitel, fotoaparat, kamero) in svoj računalnik. Na enem računalniku lahko delata dva udeleženca delavnice.

Delavnica je BREZPLAČNA!

PRIJAVA: prek telefonske št. 064 167 940 ali e-pošte: pisarna.mc@gmail.com. V prijavo zapišite IME in PRIIMEK udeleženca/ke, kontakt (e-mail, telefonsko št.) in starost.
Število mest na delavnici je omejeno, tako da pohitite s prijavo!

OPIS DELAVNICE:
Na delavnici se boste spoznali s scenarijem, osnovami snemanja in kadrov, ter si izbrali tematiko za snemanje. Za to boste potrebovali svojo napravo za snemanje – mobitel, fotoaparat, kamero. Po tem se boste spoznali s programi za montažo video posnetkov ter se naučili osnov montaže. S pomočjo mentorja boste zmontirali svoj kratek video namenjen za lastno uporabo ali družabna omrežja. Za to boste potrebovali svoj računalnik za montažo. Med delavnico vam bo mentor predstavil pasti interneta, ki prežijo na mladega uporabnika ter vam dal koristne nasvete za varno rabo interneta.

MENTOR DELAVNIC:
Delavnica bo potekala pod vodstvom Roka Rakuna. Mladega in zagnanega fotografa, ki se znajde dobro za fotografskim kot tudi kamerinim objektivom. Kljub mladosti se lahko pohvali z večletnimi izkušnjami na področju fotografije, videa in izdelave spletnih strani. Več o Roku in njegovem delu si lahko preberete tukaj: rrakun.com.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Mon, 07 May 2018 09:44:27 +0200
Nova sodelavka – mladinska delavka http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/304-nova-sodelavka-mladinska-delavka http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/304-nova-sodelavka-mladinska-delavka

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki uspešni na razpisu za zaposlitev na področju mladinskega dela.

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je novembra objavilo javni razpis »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju«. Razpis omogoča zaposlitev mladim iskalcem prve zaposlitve in brezposelnim mladim, starim od 15 do 29 let, na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju.

 

Na razpis smo poslali vlogo tudi iz JZ Mladinski center Šmartno ob Paki in bili februarja obveščeni, da smo eden izmed 113 upravičenih prijaviteljev. Po objavi prostega delovnega mesta »Mladinski delavec na področju mladinskega dela (m/ž)«, prejemu vlog in končno tudi izbirnem postopku se nam je 1. marca pridružila nova sodelavka. Njene glavne naloge bodo zajemale pomoč pri organizaciji rednih in projektnih aktivnosti, sodelovanje pri pripravi in izvedbi projektov, pomoč na področju informiranja in svetovanja ter neformalnega učenja mladih, sodelovanje z uporabniki programov in obiskovalci, sodelovanje z društvi, klubi, ostalimi javnimi zavodi v lokalni skupnosti, sodelovanje z lokalnimi in državnimi oblastmi ter sorodnimi programskimi organizacijami v lokalni skupnosti in državi in administrativna dela.

 

Zaposlitev na podlagi razpisa prinaša mladim možnost za pridobivanje kakovostnih delovnih izkušenj, znanj in kompetenc, za naš Mladinski center pa predstavlja prispevek k rednim dejavnostim in korak k izboljšanju kakovosti mladinskega dela. Operacija traja od 1. marca do 30. novembra 2018.

 

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Urada RS za mladino: http://www.ursm.gov.si/si/delovna_podrocja/kohezijska_politika/programsko_obdobje_2014_2020/javni_razpis_zaposlitev_na_podrocju_mladinskega_dela_v_mladinskem_sektorju/

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 04 May 2018 11:44:44 +0200