Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Tue, 19 Mar 2019 21:37:04 +0100 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Delavnice LEGO robotike v času zimskih počitnic http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/361-delavnice-lego-robotike-v-casu-zimskih-pocitnic http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/361-delavnice-lego-robotike-v-casu-zimskih-pocitnic

V petek, 22. 2. 2019, med zimskimi počitnicami bomo v Mladinski center Šmartno ob Paki organizirali delavnice LEGO robotike za otroke. Starši lepo povabljeni, da nanje prijavite svoje otroke.

 

PRIJAVE NA DELAVNICO NA TEJ POVEZAVI: http://www.maliustvarjalci.si/p/test.html

Cena delavnice je 15 € na otroka.

 

OPIS DELAVNICE:
KDAJ: petek, 22. 2. 2019, 10:00 - 13:00
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13

 

LEGO robotika za otroke (trajanje 3h):
- ROBOPIONIRČEK: začetna delavnica za otroke stare od 6 do 11 let
- ROBOLEŠNIK: nadaljevalna delavnica za otroke stare od 6 do 11 let
- ROBOMOJSTER: delavnica za starejše otroke (12 - 16+ let)

 

Spoznajmo robotiko in programiranje s pomočjo vedno priljubljenih LEGO kock. Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili bomo LEGO robote ter se na zabaven način naučili veliko novega. Vas muči radovednost? Pridružite se nam na delavnici in spoznajte LEGO robotke, ki plešejo, pojejo, hodijo, se vrtijo, itd.

 

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej. :) Vabimo vse otroke stare med 6 in 16+ let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 15 Feb 2019 09:48:22 +0100
Vabljeni na otroško predstavo Čarobna palica http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/360-vabljeni-na-otrosko-predstavo-carobna-palica http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/360-vabljeni-na-otrosko-predstavo-carobna-palica

Lepo povabljeni na otroško predstavo Čarobna palica v sklopu Pravljičnih matinej v Mladinskem centru Šmartno ob Paki. Predstava bo na sporedu v četrtek, 14. februarja, ob 17. uri na dilah Hiše mladih.

 

Predstava govori o Mihcu, ki mu srečanje z Gozdno vilo spremeni življenje saj mu ta podari čarobno palico s katero si lahko fant zaželi karkoli iz narave in se mu bo to uresničilo. Vendar pa želja ne sme biti v nasprotju z zakoni narave. Kaj se zgodi po tem pa boste morali priti preveriti sami na predstavo. Se vidimo.

 

Predstava je BREZPLAČNA in namenjena otrokom od 3. leta dalje.

 

KAJ: Otroška predstava Čarobna palica
KDAJ: četrtek, 14. 2. 2019, ob 17. uri
KJE: dile v Hiši mladih

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Wed, 13 Feb 2019 06:47:53 +0100
Počitniške ustvarjalne delavnice v času zimskih počitnic http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/359-pocitniske-ustvarjalne-delavnice-v-casu-zimskih-pocitnic http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/359-pocitniske-ustvarjalne-delavnice-v-casu-zimskih-pocitnic

Tudi letošnje zimske počitnice v Mladinskem centru Šmartno ob Paki, pripravljamo počitniške ustvarjalne delavnice za otroke. Te bodo potekale od 18. do 22. februarja 2019, v dvorani Marof med 10. in 12. uro.

 

Mi že nestrpno in z veseljem pričakujemo počitnice, saj je takrat pri nas še posebej pestro in ustvarjalno. V tednu od 18. do 22. februarja bodo v dvorani Marof potekale vsak dan, med 10.00 in 12.00 uro, počitniške ustvarjalne delavnice, ki bodo imele prav vsak dan drugačen ustvarjalni navdih. V ponedeljek bomo, pod vodstvom Bernarde Kovačič, ustvarjali slike iz peska na temo Barvita pravljica, v torek, skupaj z Nadjo Blatnik, izdelovali iz volne različne cofke in ostale preproste izdelke iz volne, sreda bo povsem zmajevsko obarvana, saj si bomo izdelali papirnate zmajevske lutke za na roko, v četrtek se bomo počasi pripravljali na pust in izdelovali zanimive barvne klovne iz starih CD-jev in papirnatih krožnikov, v petek pa bodo lahko otroci, med 10.00 in 13.00 uro, ustvarjalni na delavnicah LEGO robotike (Robopionirček, Robolešnik in Robomojster), na katere pa se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani www.maliustvarjalci.si, cena delavnice je 15 €. Počitniške ustvarjalne delavnice, razen petkove, so brezplačne in primerne za otroke od 5. leta dalje, mlajši pa se jih lahko udeležijo v spremstvu staršev, oziroma odrasle osebe.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Mon, 11 Feb 2019 13:51:36 +0100
Koncert: Dennis Seaton http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/358-koncert-dennis-seaton http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/358-koncert-dennis-seaton

Vabljeni na koncert Dennisa Seatona – britansko-jamajškega reggae, soul in R'n'B glasbenika, nominiranca za nagrado Grammy, najbolj poznanega kot pevca britansko-jamajške reggae skupine Musical Youth. Koncert bo v soboto, 16. marca 2019, ob 20. uri v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.

 

VSTOPNICE: Vstopnice po ceni 7 € so naprodaj v Mladinskem centru Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 13) in uro pred koncertom na blagajni Kulturnega doma Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 72).

INFO & REZERVACIJE: pisarna.mc@gmail.com, 064 167 940, Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13.

 

VEČ O DENNISU SEATONU:

Dennis Seaton se je začel profesionalno ukvarjati z glasbo pri 14. letih, kot pevec skupine Musical Youth. Skupina je najbolj poznana po svetovni uspešnici »Pass The Dutchie«, ki se je prodala v več kot 5 milijonih naklade. Skupina je bila med drugim nominirana za glasbene nagrade Grammy in Brit.

 

Dennis Seaton je v svoji bogati karieri sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki: Stevie Wonder, Steve Hackett (Genesis), Dona Summer, Irene Cara (Flashdance), Christopher Cross …

 

Seaton je eden glavnih promotorjev reggae, soul in R'n'B glasbe v svetu. Na svojih koncertih poleg svojih pesmi preigrava tudi skladbe klasičnih reagge avtorjev: Bob Marley, John Holt, Inner Circle, UB40, Freddie McGreggor, … ter seveda Musical Youth.

 

Musical Youth - Pass the Dutchie: https://youtu.be/dFtLONl4cNc

 

Musical Youth - Never Gonna Give You Up: https://youtu.be/NpR_eUOgbDs

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Wed, 06 Feb 2019 18:49:15 +0100