Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Mon, 16 Sep 2019 10:20:49 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Delavnice brezplačne učne pomoči iz angleščine http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/387-delavnice-brezplacne-ucne-pomoci-iz-anglescine http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/387-delavnice-brezplacne-ucne-pomoci-iz-anglescine

Delavnice brezplačne učne pomoči za otroke so nazaj!


Iz Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje sporočajo, da bodo tudi v tem šolskem letu nudili brezplačno učno pomoč za otroke iz angleškega jezika. Delavnice se bodo izvajale v okviru projekta Medgeneracijskega središča SAŠA z naslovom Generacije pod krošnjo in so BREZPLAČNE, saj so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in proračuna Republike Slovenije.


Na delavnicah učne pomoči v preteklem šolskem letu se otroci niso samo učili, ampak so se tudi zabavali. Prihajali so otroci od 4. razreda dalje. Obnovili smo šolsko snov, se učili osnov angleščine, se pogovarjali po angleško. Otroci so na delavnice radi prihajali, saj smo skupaj preživeli prijetne in sproščene trenutke. Želimo si, da bi pozitivna energija na delavnicah žarela tudi letos, še več bo besednih iger, čaka nas pestro šolsko leto.

 

Delavnice bodo potekale vsak tretji in zadnji ponedeljek v mesecu s pričetkom 16. septembra

v sejni sobi Hiše mladih Mladinskega centra Šmartno ob Paki

od 14. do 15. ure.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Wed, 11 Sep 2019 06:29:04 +0200
Poznopoletni festival - skupina Pliš http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/384-poznopoletni-festival-skupina-plis http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/384-poznopoletni-festival-skupina-plis Skupina, ki se je iz dnevne sobe preselila na odre.

 

 

V petek, 13. septembra 2019, v »klubu« Kulturnega doma Šmartno ob Paki gostimo odlično skupino Pliš, ki svoje poslušalce razvaja z melodičnim popom, značilnim za gibanje »nova slovenska popevka«. Intimno vzdušje pričarajo izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski, kitarist Marko Gregorič, ki poprime tudi za kontrabas, trobentač in klaviaturist Tomaž Gajšt in beatboxer Murat – polovica rap dua Murat & Jose. Njihove pesmi izžarevajo duhovitost, lahkotnost in iskrenost. Poleg avtorskih skladb izvajajo tudi raznovrstne priredbe na svoj edinstveni, plišasti način. Javnosti so se prvič predstavili s singlom Metulji, ki je bil najbolj predvajana skladba leta 2012. Omenjena pesem prihaja poleg Raja in drugih z njihovega prvenca Plošča za dve osebi.

 

 

Cena vstopnice za koncert znaša 8 € v predprodaji in 10 € na dan dogodka.

Vstopnice lahko kupite in rezervirate v Mladinskem centru Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 13).

Za rezervacijo vstopnic pišite na pisarna.mc@gmail.com ali pokličite na 064 167 940.

 

Več o skupini Pliš: https://www.facebook.com/plishhh/ 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 05 Sep 2019 06:55:19 +0200
Pešbus http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/386-pesbus http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/386-pesbus

S Pešbusom se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po domišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Na to opozarjajo table, ki predstavljajo postaje Pešbusa. Na njih je zapisana ura, kdaj ima Pešbus tam postanek. Učence bo na poti v šolo spremljala odrasla oseba, ki bo nosila odsevni brezrokavnik, tako da ga bodo učenci prepoznali. Vsak pešbusar dobi vozovnico in žig za vsak dan, ko je prišel peš v šolo.

 

Pešbus, bomo na Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki organizirali. v tednu od 9. do 13. septembra. In nato še vsak ponedeljek. Potoval bo na dveh progah, in sicer:

Relacija 1
Rečica ob Paki, Šmartno ob Paki, šola
Relacija 2
Šmartno ob Paki (center), šola
  • Rečica ob Paki (Pri Rakunu):7:45
  • Dravored divjih Kostanjev (Pri Jagru): 7:50
  • Križišče pri Mladinskem centru: 7.55
  • Otroško igrišče v Martinovi vasi: 8:00
  • Šola 8:10
  • Bloki (parkirišče pri sladoledu): 7:55
  • Za župniščem (Škruba): 8:00
  • Kačičnik: 8:05
  • Šola: 8:10

 

Prednosti:
• Otroci, ki v šolo hodijo peš, so v povprečju vsak dan fizično aktivni več časa in so bolje telesno pripravljeni kot otroci, ki se v šolo vozijo.
• Pešbus spodbuja osebnostni in socialni razvoj otrok, saj ti razvijajo neodvisnost, krepita se njihov občutek odgovornosti in zavest o lastnih zmožnostih.
• Otroci s premagovanjem krajših razdalj v okolju, ki ga poznajo, postopoma osvajajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu.
• Z zgodnjim razvijanjem zdravih navad, kot je pešačenje, vzgajamo ozaveščene posameznike z zdravim in okolju prijaznim življenjskim slogom.
• Pešbus razbremeni starše, ki tako otroke v šolo pospremijo samo ob določenih dnevih, ne pa vsak dan.
• Če otroci v šolo pešačijo, se zmanjša število poti, opravljenih z avtomobilom, in posledično tudi količina škodljivih izpustov v okolje.

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 06 Sep 2019 07:08:13 +0200
Poznopoletni festival - koncert Zala Kralj & Gašper Šantl http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/383-poznopoletni-festival-koncert-zala-kralj-gasper-santl http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/383-poznopoletni-festival-koncert-zala-kralj-gasper-santl Včasih nerodna in malce luškana.

 

Festivalsko dogajanje bomo v SREDO, 4. septembra 2019, prestavili v klubski ambient v Kulturnem domu Šmartno ob Paki, ko se bosta na odru predstavila Zala Kralj in Gašper Šantl (zalagasper). Mlada glasbena ustvarjalca, ki sta nas s pesmijo Sebi zastopala na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, vas bosta začarala z zasanjanimi ritmi subtilnega elektronskega popa. Štajerski par, ki s simpatično nerodnostjo na odru deluje pristno in prisrčno, je nase opozoril s singlom Valovi, kateremu so sledile pesmi Baloni, S teboi ter že prej omenjena Sebi. Pred kratkim sta izdala nov singl z naslovom Come to me, katerega boste prav tako slišali na sredinem koncertu, ki se bo pričel ob 20. uri.

 

Pred Zalo in Gašperjem bodo vaša ušesa pobožali mladi in zelo nadarjeni glasbeniki iz našega kraja, ki prav tako negujejo iskreno ljubezen do glasbe ter njene intimne interpretacije. Nastopili bodo Neli Voglar ter duet Urban & Katarina.

 

Neli Voglar je mlada, a odlična vokalistka z nemalo odrskimi izkušnjami, ki je s prepevanjem pričela v šolskem otroškem pevskem zboru. Kot trinajstletnica je v glasbeni šoli Gvido začela z urami solo petja, s čimer je vstopila v svet nastopanja in dobila priložnost za sodelovanje na najrazličnejših prireditvah in projektih. Prepevala je tudi s skupino Kartoon band, s katero so otroške pesmi iz risank ovili v rockersko barve, v pevski skupini Nonet GCC, lani pa je postala tudi članica Mešanega pevsekga zbora Šmatno ob Paki. Na kitari jo bo spremljal Gašper, ki se je po 8 letih glasbenega premora opogumil in vzel kitaro ponovno v roke za ta nastop.

 

Urban in Katarina sta brat in sestra, ki ju veselje do glasbe spremlja že od malih nog. Urban je magister glasbe in profesor kitare na dveh glasbenih šolah, kot klasični kitarist navdušuje s solo koncerti in nastopi na tekmovanjih. Katarina je študentka magisterija na Biotehniški fakulteti, končala je nižjo glasbeno šolo, danes pa je članica skupine Sans-serif in kot pevka nastopa v različnih zasedbah. Pri 12 letih se je na Radiu Slovenija predstavila s svojo avtorsko pesmijo "Kje si ti", za katero je napisala besedilo in glasbo. Kot duet nastopata na različnih prireditvah in porokah, imela pa sta že tudi nekaj samostojnih akustičnih večerov. Njun repertoar obsega akustične priredbe tujih in domačih izvajalcev ter njune avtorske pesmi. 

 

Cena vstopnice za koncert znaša 8 € v predprodaji in 10 € na dan dogodka. Vstopnice lahko kupite in rezervirate v Mladinskem centru Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 13). Za rezervacijo vstopnic pišite na pisarna.mc@gmail.com ali pokličite na 064 167 940.

 

 

Več o Zali Kralj in Gašperju Šantlu: https://www.facebook.com/zalagasper/

Več o Katarini in Urbanu: https://www.facebook.com/urbaninkatarina/

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Wed, 28 Aug 2019 11:10:36 +0200