Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Wed, 29 Jan 2020 08:31:08 +0100 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Pravljični popoldnevi v MC Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/451-pravljicni-popoldnevi-v-mc-smartno-ob-paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/451-pravljicni-popoldnevi-v-mc-smartno-ob-paki

MC Šmartno ob Paki prireja krajšo serijo pravljičnih matinej za otroke. S pričetkom v četrtek, 30. januarja 2020, se bosta popoldneva prikupnih in poučnih otroških predstav odvila še v četrtek, 13. februarja, in v četrtek, 12. marca.

Pravljične matineje bodo potekale ob 17. uri v galeriji Dile v drugem nadstropju Hiše mladih (MC Šmartno ob Paki). Predstavam bodo sledile krajše tematske delavnice v organizaciji MC-ja in prostovoljk iz Društva prijateljev mladine Šmartno ob Paki.

Matineje so brezplačne in so primerne za otroke od 3. leta dalje. Otroke naj spremljajo starši ali skrbniki.

• Četrtek, 30. januar: Zgodbe iz predpasnika, pripoveduje Janja Stopar.
• Četrtek, 13. februar: Zlato jabolko, izvedba: KUK Potovke.
• Četrtek, 12. marec: Lisičje zgodbe, izvedba: KUK Potovke.

 

O prvi predstavi:

Kaj bomo počeli? Kuhali bomo! A kaj? Juho! Vendar ne navadno! Naša juha bo pravljična. Začeli bomo s kuhalnico, zelenjavo in začimbami, vmes pa bodo v loncu pristale tudi pripovedke. Skozi zgodbe bodo poslušalci izvedeli marsikaj o hrani, odnosu do nje, ter o nas, ljudeh samih. Zato lepo povabljeni vsi, saj ta juha ne redi.

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 23 Jan 2020 12:05:23 +0100
LEGO delavnica spet pri nas! http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/449-lego-delavnica-spet-pri-nas http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/449-lego-delavnica-spet-pri-nas

V času zimskih počitnic bo v petek, 28. februarja 2020, v Mladinskem centru Šmartno ob Paki ponovno potekala delavnica LEGO robotike za otroke.

 

Spoznajmo robotiko in programiranje s pomočjo vedno priljubljenih LEGO kock. Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili bomo LEGO robote ter se na zabaven način naučili veliko novega. Vas muči radovednost? Pridružite se nam na delavnici in spoznajte LEGO robotke, ki plešejo, pojejo, hodijo, se vrtijo ...

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da bi nam zmanjkalo idej. :) Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

 

PRIJAVE NA DELAVNICO NA TEJ POVEZAVI.

 

KDAJ: petek, 28. 2. 2020, 10:00-13:00
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki - dvorana Marof (Šmartno ob Paki 13)
KAJ: LEGO robotika za otroke - različni programi za različne starostne skupine otrok in mladih


- ROBOPIONIRČEK: začetna delavnica za otroke, stare od 6 do 11 let
- ROBOLEŠNIK: nadaljevalna delavnica za otroke, stare od 6 do 11 let
- ROBOMOJSTER: delavnica za starejše otroke od 12 do 16+ let

 

Cena delavnice je 15 € na otroka – delavnico delno sofinancira MC Šmartno ob Paki.

Več: www.maliustvarjalci.si

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 17 Jan 2020 09:56:52 +0100
»Srečno in zdravo 2020!« http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/448-srecno-in-zdravo-2020 http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/448-srecno-in-zdravo-2020

… je bilo na novega leta dan moč slišati iz preštevilnih ust. Tako tudi pri šmarškem Mladinskem centru, kjer je ob 12. uri potekal tradicionalni dogodek Pozdrav novemu letu.

Za uverturo so zaigrali člani Godbe veteranov Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje, vse zbrane pa sta prešerno pozdravila moderatorja Mateja in Tomaž Potočnik. Sledilo je poročilo zapletov, pripetljajev in dogajanja, zbranih v kroniki leta 2019. Zaradi odsotnosti župana Janka Kopušarja je Šmarčane nagovoril podžupan Janko Avberšek, ki pa je tudi prvi čestital naj osebnosti leta 2019. To je postal Aleš Povše, invalid športnik, ki je kljub težki življenjski preizkušnji ohranil vero v življenje in ostal optimističen. Je delaven, vztrajen in odločen, s čimer je lahko vzor marsikomu izmed nas.

 

Prijetno novoletno druženje, stiski rok in dobre želje, čudovito vreme in kozarec penine so bili zares dobra popotnica letu, ki je pred nami. To je pokazala tudi dobra volja številnih obiskovalcev, katerih se pri šmarškem kozolcu zbere vsako leto več. 

 

Iskrene čestitke Alešu Povšetu, vsem pa želimo vse dobro v novem letu!

 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 03 Jan 2020 12:24:52 +0100
1. januarja že tradicionalni Pozdrav novemu letu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/447-1-januarja-ze-tradicionalni-pozdrav-novemu-letu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/447-1-januarja-ze-tradicionalni-pozdrav-novemu-letu

V sredo, 1. januarja 2020, vas vabimo na tradicionalni dogodek Pozdrav novemu letu, ki bo potekal na prireditvenem prostoru ob Mladinskem centru Šmartno ob Paki ob 12. uri.

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 27 Dec 2019 16:38:40 +0100