Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice Sun, 22 Oct 2017 11:43:06 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) POZNOPOLETNI FESTIVAL 2017 ODLIČNO USPEL http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/256-poznopoletni-festival-2017-odlicno-uspel http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/256-poznopoletni-festival-2017-odlicno-uspel Z rock koncertom na katerem so nastopili odlični Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses ter Shadows Play, se je zaključil letošnji Poznopoletni festival, ki ga organizira Mladinski center Šmartno ob Paki.


V okviru festivala se je v Šmartnem ob Paki zvrstila cela vrsta koncertnih in kulturnih dogodkov, ki je zadovoljila različne okuse obiskovalcev. Poznopoletni festival 2017 je odprl svoja vrata zadnji petek v avgustu, ko se je pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki odvijala šmarška plaža, roštiljada ter koncert klape Skala. Na šmarški plaži so se otroci igrali v bazenih, se preizkusili v taborniških veščinah za katere so poskrbeli taborniki roda Hudi potok, ustvarjali na delavnicah po vodstvom članic Društva prijateljev mladine Šmartno ob Paki ali pa se preizkusili v hoji po »slackline-u« ter še mnogih drugih igrah. Za lakoto in razvajanje z dobro hrano iz žara so poskrbeli udeleženci roštiljade na čelu s člani moto kluba Packenstein ter taborniki. Popoldansko dogajanje so popestrili tudi plesni nastopi plesalk plesno rekreativnega studia M dance ter atraktivna modna revija oblačil Grushka design, izpod rok modne oblikovalke Renate Meh. Vrhunec otvoritvenega dogajanja pa je bil večerni koncert klape Skala, ki je privabil res veliko število obiskovalcev ter jih prestavila nazaj na morske obale. Večer je zaključil DJ Skor Lee z melodičnimi skladbami, ki so zazibale Šmartno ob Paki v jutro naslednjega dne.


Septembra so bili vsi petki rezervirani za dogodke v okviru festivala. Tako se je prvi petek v kulturni dom v Šmartnem ob Paki, v okviru mladinske veselice s Tanjo Žagar in ansamblom Greh, zgrnilo veliko število ljudi, ki so uživali v nastopu neumorne Tanje Žagar s spremljevalno skupino Avantura. Ta je navdušila s svojo energijo, glasom in odličnim nastopom. Prav tako so za veselo vzdušje in ples poskrbeli člani domačega ansambla Greh. Še en zelo uspešen dogodek, in to kljub temu, da smo ga bili zaradi slabega vremena prisiljeni prestaviti pod streho, v kulturni dom.

Koncert Severe Gjurin z Mihom Krakerjem je postregel z intimnim in čustveno nabitim vzdušjem, za katerega sta poskrbela Severa in Miha skupaj z obiskovalci, ki so z zvrhano mero koncentracije, pozorno poslušali in uživali v vsaki skladbi, ki sta jo zaigrala. Res nepozaben koncert, ki nam je ostal še dolgo v spominu. Spet eden od vrhuncev Poznopoletnega festivala 2017!

Za gledališko predstavo je v okviru letošnjega Poznopoletnega festivala poskrbel Janez Dovč z glasbeno-gledališko predstavo Tesla. To je bilo prvovrstno glasbeno-vizualno doživetje, ki je obiskovalce presenečalo iz enega dela predstave v drugega. Janez v predstavi spretno prepleta pripovedovanje življenjske zgodbe veleuma in enega najpomembnejših izumiteljev 20. stoletja, Nikola Tesla, igranje na nevsakdanje in zelo zanimive elektronske inštrumente ter vse skupaj zabeli še s kupom vizualnih efektov. Za konec pa še predstavi vse inštrumente in način na katerega le ti delujejo. Vsi obiskovalci so si bili enotni, da je to predstava, ki se jo res izplača videti.

In že je bil tu predzadnji petek v septembru kar je pomenilo, da je na vrsti predzadnji koncert v okviru festivala. Za še eno odlično glasbeno doživetje prepleteno s čustvi, dobro energijo in poezijo so poskrbeli Ditka, katero je na klaviaturah spremljal njen oče Gorazd Čepin ter Feri Lainšček, ki je odlično interpretiral svoje pesmi in z obiskovalci delil zgodbe iz svojega življenja. Vsem je uspelo vnovič napolniti naš kulturni dom. Kar je tako postala že stalnica Poznopoletnega festivala. Polna prizorišča namreč.

Zadnji petek v septembru pa je bil namenjen tradicionalnemu rock koncertu, ki ga Mladinski center Šmartno ob Paki organizira skupaj s Klubom študentov šmarške fare in s katerim vsako leto zaključimo Poznopoletni festival. In letos smo ga zaključili v vrhunskih rock, blues in country ritmih za katere so poskrbeli Prismojeni profesorji bluesa, ki so zbrane obiskovalce koncerta navduševali dve uri s svojim neizmernim občutkom za preigravanje bluesa v pravem pomenu besede. Pred njimi so več kot dostojno vlogo predskupine odigrali odlični in tako glasbeno kot tehnično dovršeni Fed Horses iz Logatca. Za nastop na Poznopoletnem festivalu so v svoje vrste povabili tudi violinista, ki jih drugače ne spremlja na vseh koncertih. Ampak »za koncert s tako dobro zasedbo glasbenikov bomo naredili izjemo« so rekli. In ni bila neopažena, veliko obiskovalcev, ki se je koncerta udeležilo zaradi »Prismojecev« se bo v prihodnosti udeleževalo tudi koncertov Fed Horses. Večer kvalitetne rock glasbe so zaključili lokalni Shadows Play, ki so nadaljevali maniro dobre, kvalitetne glasbe vse do jutra.

Ko se ozremo nazaj na Poznopoletni festival 2017 ugotovimo, da je bil uspešen, zelo uspešen. Tako po številu obiskovalcev, ki je bilo res lepo in kaže na trend vedno večjega obiska. In kar nas zelo veseli, obiskovalci prihajajo iz bližnje in daljne okolice. Tako so se prireditev udeleževali ljudje iz Kranja, Kamnika, Domžal, Ljubljane, Koroške, Primorske … ter seveda Šaleške, Zg. in Sp. Savinjske doline in domačega Šmartnega ob Paki. Veseli nas njihov dober odziv in pohvale za dober in kvaliteten program. Prav tako nas zelo veselijo pohvale in zadovoljstvo nastopajočih, ki so bili vsi po vrsti navdušeni nad vzdušjem, obiskovalci, krajem, festivalom, organizacijo,… S temi dobrimi občutki se že oziramo proti koncu naslednjega poletja, ko bomo organizirali Poznopoletni festival 2018. Damo vam besedo, da se bomo tudi zanj zelo potrudili in poskrbeli za še več odličnih dogodkov.]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 05 Oct 2017 18:59:57 +0200
MENJALNICA IGRAČ IN OTROŠKE KARAOKE http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/255-menjalnica-igrac-in-otroske-karaoke http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/255-menjalnica-igrac-in-otroske-karaoke Vabljeni na Menjalnico igrač ter otroške karaoke, to soboto, 7. oktobra 2017, od 9. do 12. ure v dvorano Marof Mladinskega centra Šmartno ob Paki. 

Tudi letos v tednu otroka prireja Društvo prijateljev mladine Šmartno ob Paki in Mladinski center Šmartno ob Paki, Menjalnico igrač katere namen je dobrodelen. Menjalnica igrač deluje po principu prineseš 2 igrači - odneseš 1 oz. pri potrebščinah prineseš 1 - odneseš 1. Ostanek igrač in potrebščin bosta mladinski center in Društvo prijateljev mladine podarila v dobrodelne namene zdravstveni ustanovi. Seveda pa ste dobrodošli tudi tisti, ki bi igrače samo podarili. Mladinski center in Društvo prijateljev mladine Šmartno ob Paki bosta poskrbela, da bodo prišle v prave roke.

Ob menjalnici igrač bodo potekale tudi karaoke za otroke. Ti se bodo lahko preizkusili v petju njihovih najljubših skladb. Zasijali bodo lahko na odru z mikrofonom v roki.

Ob tem pa bo potekala tudi nagradna igra: trije otroci, ki bodo prinesli največ igrač bodo prejeli pecivo na Pozdravu jeseni, ki se bo isti dan odvijal v Martinovi vasi in ga organizira Turistično društvo Šmartno ob Paki.

Za več informacij nas pokličite na 064 167 940 ali nam pišite na pisarna.mc@gmail.com 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Tue, 03 Oct 2017 12:34:58 +0200
ROCK KONCERT: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA, FED HORSES, SHADOWS PLAY http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/253-rock-koncert-prismojeni-profesorji-bluesa-fed-horses-shadows-play http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/253-rock-koncert-prismojeni-profesorji-bluesa-fed-horses-shadows-play

V petek, 29. 9. 2017, ob 21. uri zaključujemo letošnji Poznopoletni festival z tradicionalnim rock koncertom, ki ga organiziramo skupaj z Klubom študentov šmarške fare. Letos bodo za dobro glasbo poskrbeli odlični Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses in Shadows Play. KONCERT JE BREZ VSTOPNINE. 

 

ZAKLJUČEK POZNOPOLETNEGA FESTIVALA - ROCK KONCERT PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA & FED HORSES & SHADOWS PLAY

PETEK, 29. 9. ob 21. uri
PRIREDITVENI PROSTOR MC ŠMARTNO OB PAKI

BREZ VSTOPNINE 

 

 Prismojeni profesorji bluesa

 


Fed Horses

 

Shadows Play 

ČASOVNICA KONCERTA:

21:00 FED HORSES

22:30 PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

00:30 SHADOWS PLAY 

 

Poznopoletni festival bomo, tradicionalno zaključili z rock koncertom, ki ga pripravljamo v soorganizaciji s Klubom študentov šmarške fare. Letos bodo za glasno rockovsko zabavo s primesmi bluesa in countrya poskrbeli Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses in Shadows Play.

Prismojeni profesorji bluesa so mlad, energičen, udaren in glasen blues kvartet, ki se je z skoraj nadzvočno hitrostjo prebil na sceno in velike odre v Sloveniji in tujini. Za njimi je izdaja prvega albuma, turneja po ZDA, gostovanje na odrih širom Evrope. Pred njimi pa prvi »špil« v Šmartnem ob Paki.

Pred njimi bodo publiko ogrevali njihovi dobri prijatelji iz skupine Fed Horeses. Fed Horses igrajo zvokovno dovršen country-rock med katerega se na koncertih mešajo vplivi bluesa. Skupina se je na sceno prvič postavila leta 2014 z zmago na natečaju ŠOURock in je od takrat ni več zapustila. Ta čas so v procesu snemanja svojega prvenca. Njihov singl »Down« je postal tudi popevka tedna na Val 202.

Večer bodo zaključili lokalni rockerji Shadows Play, ki so se delno oblikovali iz kitarske sekcije velenjske skupine Trainstation Cafe, poznane kasneje tudi kot Shadows play, poimenovane po komadu legendarnega irskega kitarskega virtuoza Roryja Gallagherja. Skupina dela na lastnih aranžmajih kot rudi na preigravanju klasik rocka in bluesa.

Več o Prismojenih profesorjih bluesa si preberite na tej povezavi:https://www.facebook.com/wackybluesprofessors/

Več o Fed Horses si preberite na tej povezavi: http://www.fedhorses.com/

Več o Shadows Play si preberite na tej povezavi: https://www.facebook.com/shadowsplayband/

Prismojeni profesorji bluesa - Party Time

Prismojeni profesorji bluesa - Voodoo Child  Prismojeni profesorji bluesa - Voodoo Child  

Fed Horses – Down 

Fed Horses – Sober 

Shadows Play - Romance

LOKACIJA KONCERTA:
Koncert se bo odvijal na letnem odru Mladinskega centra Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 13)

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 28 Sep 2017 08:05:49 +0200
IZLET PRIJATELJSTVA V BREZNIČKI HUM NA HRVAŠKEM http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/254-izlet-prijateljstva-v-breznicki-hum-na-hrvaskem http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/254-izlet-prijateljstva-v-breznicki-hum-na-hrvaskem Lepo povabljeni, da se nam pridružite na že 16. tradicionalnem izletu prijateljstva, v sklopu katerega bomo letos obiskali Breznički Hum na Hrvaškem. Izlet bo v soboto, 14. oktobra 2017, štartali bomo ob 7. uri izpred Mladinskega centra Šmartno ob Paki. 

 

 

Breznički Hum je naselje in občina na Hrvaškem, ki je od lanskega leta pobratena z občino Šmartno ob Paki. Poleg prijateljskih vezi, ki smo jih stkali v projektu Evropa za državljane, nas druži tudi enak farni zavetnik – Sveti Martin. Občina Breznički Hum je ena izmed 28 enot lokalne samouprave, ki je pod okriljem Varaždinske županije.

 

 

PROGRAM IZLETA:

Na pot se bomo odpravili ob 7.00 uri izpred Mladinskega centra Šmartno ob Paki. Nekaj po 9.00 uri načrtujemo prihod v Varaždin, kjer si bomo ogledali mesto z lokalnim vodičem ter obiskali Muzeja anđela (Muzej angelov). Muzej je (Željko Prstec samostojni umetnik – slikar) ustanovil in zasnoval, kot prvo postavitev Muzeja angelov, ki je prvi te vrste v širši regiji. Nastajal je pod motom, da je Varaždin »mesto spečih angelov« in kot samoumevna se je porodila ideja o muzeju, v katerem bodo angeli in vsa umetniška dela na to temo, dobili svoje zatočišče.
Nadaljevanje poti proti Brezniškemu Humu. Na poti, okoli 11.30 načrtujemo ogled izdelave naravne kozmetike iz melise - Kuća magične trave, kjer bodo na voljo tudi njihovi izdelki.
Ob 13.00 pa nas bo čakal topel obrok v Brezniškem Humu - Restoran Francina 2.
Po jedi, okoli 15.00 ure, sledi obisk in degustacija v Vinski kleti Vinarija Šafran. Odhod proti domu je predviden ob 17. uri, tako da je predviden prihod v Šmartno ob Paki predvidoma ob 19h.

 

 

CENA: 25 €

CENA VKLJUČUJE: Organizacijo in vodenje izleta, prevoz na navedenih relacijah, vstop v muzej, ogled in predstavitev kozmetike, topel obrok, hladen prigrizek na avtobusu in voda, degustacija v vinski kleti.

 

 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA:
Mladinski center Šmartno ob Paki, v uradnem delovnem času, na telefonski številki 064 167 940 ali preko e-pošte: pisarna.mc@gmail.com

 

 

 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 28 Sep 2017 11:07:27 +0200