Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Sun, 23 Sep 2018 14:01:48 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) Poznopoletni festival: rock koncert s skupinami BO!, Dry Fish, Old School http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/335-poznopoletni-festival-rock-koncert-s-skupinami-bo-dry-fish-old-school http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/335-poznopoletni-festival-rock-koncert-s-skupinami-bo-dry-fish-old-school

Kot se za pravi festival spodobi, bo zaključek Poznopoletnega festivala glasen in udaren. Zadnji festivalski petek bo minil ob koncertu vse bolj uspešne slovenske rock skupine BO!, družbo pa ji bosta delali skupini Dry Fish in Old School.

 

Po albumih Dirka za notranji mir (2012) in Okrogli svetovi (2014), ki sta navrgla tri popevke tedna na Valu 202, so se BO!-jevci nato izštekali pri Juretu Longyki ter sodelovali na kompilaciji in turneji Radia SI. Trenutno promovirajo zelo poslušljiv tretji album KingKong in se bodo v sklopu turneje ustavili tudi pri nas, mi pa se že veselimo »Maske«, »1000 luči« in »Drugega kroga«, ki jih je moč slišati na slovenskih radijskih postajah. Skupina BO! se je utrdila kot preverjeno dober bend, ki stavi na dobre aranžmaje, odlične tekste, vokalno prezenco glavnega vokalista in "bendovsko odštekanost". Člani skupine pravijo, da je energija tista, ki jih drži skupaj in da jo bomo na zaključku Poznopoletnega festivala v dobršni meri prejeli tudi vsi obiskovalci koncerta. Kot rečeno, bosta vzdušje prižgali skupini Dry Fish, ki jo je navdihnila ameriška grunge scena iz devetdesetih, in Old School. 

 

Koncert bo potekal v petek, 28. septembra 2018, ob 20. uri. DOGODEK JE BREZPLAČEN. 

 

BO!

 

Več o skupini BO!: http://b-o.si/index.html

Več o skupini Dry Fish: http://www.dryfishband.com/index.html

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 20 Sep 2018 12:17:20 +0200
Praznik za ušesa v Šmartnem ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/334-praznik-za-usesa-v-smartnem-ob-paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/334-praznik-za-usesa-v-smartnem-ob-paki

Zlata sredina letošnjega Poznopoletnega festivala je bila ovita v zven pripovednih melodij in poslušljivega vokala ansambla Papir.

 

V petek, 14. septembra 2018, je v dvorani šmarškega Kulturnega doma, ki jo je poleg odrskih reflektorjev razsvetljeval romantičen soj sveč, nastopil Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe. Njegovo ime, pod katerim se predstavlja širšemu slovenskemu občinstvu, je Papir. Njegovi člani so se na odru predstavili v najboljši luči in svojega bogatega glasbenega znanja niso skrivali. Poleg čutnega instrumentalnega soliranja so bili obiskovalci priča tudi mehkemu glasu izjemne vokalistke. Glasbeniki so postregli s prepoznavnimi uspešnicami, ob katerih si je marsikdo tudi zapel. Občinstvo je njihov nastop nagradilo z bogatim aplavzom, člani skupine pa so pohvalili prijetno vzdušje in ambient.

 

 

 

 

 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Tue, 18 Sep 2018 11:18:50 +0200
Poznopoletni festival: mladinska veselica http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/333-poznopoletni-festival-mladinska-veselica http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/333-poznopoletni-festival-mladinska-veselica

Prvi hlad poznopoletnih večerov bomo na naši mladinski veselici preganjali s plesom in petjem ob zvokih ansamblov Spev in Zažur. 

 

Za hrano in pijačo je poskrbljeno. Pripravili smo tudi bogat srečelov.

 

Ansambel Spev deluje od leta 2002, v tem času pa so fantje dosegli številne nagrade na različnih festivalih in izdali 8 albumov. Poleg mnogih uspehov so najbolj poznani po sodelovanju z Lojzetom Slakom, ki jim je nekoč zaupal, da ga spominjajo na njegov ansambel. Skupaj so posneli CD ploščo Po Slakovi poti, vsako leto pa v Rdeči dvorani v Velenju priredijo tudi istoimenski koncert, ki ga posname in predvaja RTV Slovenija. S Slakovim dovoljenjem so posneli tudi več priredb njegovih skladb, med njimi Minili sta že leti dve v sodelovanju s Tanjo Žagar, za katero so posneli tudi videospot. Po Slakovi smrti leta 2011 so njemu v spomin posneli pesem Spev za godca. V slovenščini so priredili tudi veliko dalmatinskih skladb, ki jih izvajajo različne klape, med drugim Neskončno sem jo ljubil (Ne diraj moju ljubav) in Pel bi zate (Da te mogu pismom zvati).
Pred ansamblom Spev se bo predstavil še ansambel Zažur, ki je mlada narodno-zabavna zasedba, katere začetek delovanja sega v konec leta 2016. Sestavljajo ga trije mladi fantje in simpatično dekle, ki prihajajo iz okolice Velenja in Velike Pirešice. V ansamblu prevladuje energija, dobra volja, predvsem pa prijateljstvo, kar pride do izraza na mnogih veselicah in ostalih zabavah, na katerih veliko igrajo.

Vsi nastopajoči nam obljubljajo vroč, čeprav jesenski, večer.

 


Več o ansamblu Spev: http://ansambel-spev.com/index.php

 


Več o ansamblu Zažur: https://www.facebook.com/Ansambel-Za%C5%BEur-723989314417367/

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 14 Sep 2018 13:06:47 +0200
Jazz klub v Šmartnem ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/332-jazz-klub-v-smartnem-ob-paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/332-jazz-klub-v-smartnem-ob-paki

V okviru Poznopoletnega festivala smo minuli petek v Šmartnem ob Paki gostili Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Kulturni dom v Šmartnem ob Paki se je v petek, 7. septembra, prelevil v pravi jazz klub, kot ga je poimenoval sam dirigent Big Banda Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Jani Šuligoj. Malo za šalo, a veliko za res je povedal, da so se zaradi navdušenja nad ambientom nastopajoči dogovorili, da namesto v svojih »orkestrskih« majicah tisti večer nastopijo oblečeni »elegantno po svoje«. Da šteje vsak detajl, se člani orkestra, ki letos obeležuje 10-letnico delovanja, dobro zavedajo. Na odru je prevladovala mladostniška razigranost, ki jo je ves čas budno nadzoroval profesor Šuligoj. Kakovostna izvedba koncerta, na katerem so prevladovali predvsem ritmi jazzovskih skladb znanih avtorjev, je navdušila obiskovalce in aplavzu ni bilo videti konca. Glasbeniki so se vrnili na oder in zaigrali še poslednjo skladbo. Po vnovičnem odhodu z odra pa je del banda dobro razpoloženo publiko s spontanim preigravanjem razveseljeval še nekaj minut.

 

Glede na dobro obiskan koncert in odlično vzdušje se veselimo naslednjega obiska velenjskega Big Banda. Prva priložnost bo morda že predstavitev njihovega samostojnega albuma.

 

 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Mon, 10 Sep 2018 11:14:35 +0200