Mladinski center Šmartno ob Paki - Mladinski center Šmartno ob Paki http://www.mcsmartnoobpaki.si/ Tue, 17 Jul 2018 23:38:22 +0200 Joomla! - Open Source Content Management sl-si pisarna.mc@gmail.com (MC Šmartno ob Paki) POLETNI KINO POD KOZOLCEM: ISKANJE SUGAR MANA http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/322-poletni-kino-pod-kozolcem-iskanje-sugar-mana http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/322-poletni-kino-pod-kozolcem-iskanje-sugar-mana

V četrtek, 19. 7. 2018, ob 21:00 bomo na velikem platnu pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki zavrteli dokumentarec Iskanje Sugar Mana z neverjetno in ganljivo zgodbo neznanega glasbenika, ameriške rokovske ikone iz sedemdesetih, ki to nikoli ni bil.

Na kratko o filmu:

Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta raziskati usodo nekega neznanega ameriškega rokerja iz sedemdesetih, čigar prvi album je bil v njuni domovini uspešnica in pri tem razkrijeta nekatere pretresljive skrivnosti.
Dokumentarec prinaša neverjetno in ganljivo zgodbo neznanega glasbenika, ameriške rokovske ikone iz sedemdesetih, ki to nikoli ni bil. Konec šestdesetih sta ga v nekem baru v Detroitu odkrila priznana glasbena producenta in navdušile so ju spevne melodije ter preroška besedila. Posnela sta album, ki naj bi ga proslavil kot enega največjih umetnikov svoje generacije. Kljub izjemno pozitivnemu odzivu glasbenih kritikov je bil album prodajni polom, glasbenik pa je med govoricami o njegovem domnevnem gnusnem samomoru na odru sčasoma potonil v neznano. Piratski posnetek njegovih skladb pa se je nekako znašel sredi dobe apartheida v Južni Afriki in v naslednjih 20 letih prerasel v krajevno legendo. Južnoafriška ljubitelja glasbe skleneta podrobneje raziskati, kaj se je v resnici zgodilo njunemu idolu – in njune ugotovitve so še bolj fantastične od urbanih mitov o rokovskem glasbeniku z imenom Sixto Rodriguez. To je zgodba o upanju, navdihu in univerzalni moči glasbe.

 

Kaj pravi o filmu IMDB: 8,2/10

 

Poglej si napovednik filma s klikom na tale tekst ;)

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Thu, 12 Jul 2018 08:16:31 +0200
Ogled finala SP v nogometu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/321-ogled-finala-sp-v-nogometu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/321-ogled-finala-sp-v-nogometu

Vabljeni na ogled tekme finala svetovnega prvenstva v nogometu v Hiši mladih Mladinskega centra Šmartno ob Paki. V nedeljo, 15. julija, ob 17. uri.

 

KAJ: ogled tekme finala SP v nogometu
KDAJ: nedelja, 15. 7. 2018, ob 17. uri
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki - Hiša mladih

 

Opremite se z navijaškimi rekviziti ter napolnite glasilke in pridite navijat za svoje favorite v finalu svetovnega nogometnega prvenstva, Hiša mladih Mladinskega centra Šmartno ob Paki!

 

Poskrbeli bomo, da ne boste žejni in lačni ;)

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Tue, 10 Jul 2018 11:59:35 +0200
Delavnice LEGO robotike za otroke v avgustu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/320-delavnice-lego-robotike-za-otroke-v-avgustu http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/320-delavnice-lego-robotike-za-otroke-v-avgustu

Starši lepo povabljeni, da prijavite svoje otroke na delavnico LEGO robotike, ki bo potekala v Mladinskem centru Šmartno ob Paki, v torek, 21. 8. 2018.

 

PRIJAVE NA DELAVNICO NA TEJ POVEZAVI: http://www.maliustvarjalci.si/p/test.html

 

Cena delavnice je 15 € na otroka.

 

OPIS DELAVNICE:
KDAJ: torek, 21. 8. 2018, 10:00 - 13:00
KJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13

 

LEGO robotika za otroke (trajanje 3h)
- dnevna delavnica ROBOPIONIRČEK (6-11 let) - max.št. udeležencev = 15
- dnevna delavnica ROBOMOJSTER (12-16+ let) - max.št. udeležencev = 6

 

Spoznajmo robotiko in programiranje s pomočjo vedno priljubljenih LEGO kock. Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili bomo LEGO robote ter se na zabaven način naučili veliko novega. Vas muči radovednost? Pridružite se nam na delavnici in spoznajte LEGO robotke, ki plešejo, pojejo, hodijo, se vrtijo, itd.

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej. :) Vabimo vse otroke stare med 6 in 16+ let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Mon, 09 Jul 2018 07:20:40 +0200
Delavnica LEGO robotike ponovno v Mladinskem centru http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/319-delavnica-lego-robotike-ponovno-v-mladinskem-centru http://www.mcsmartnoobpaki.si/novice/319-delavnica-lego-robotike-ponovno-v-mladinskem-centru

Po fantastičnem zaključku šolskega leta in prostem ponedeljku smo v torek, 26. junija, v Mladinskem centru pričeli s počitniškimi aktivnostmi za otroke in mlade.


Prva v vrsti je bila delavnica LEGO robotike, ki so jo v dvorani Marof Mladinskega centra izvedli Mali ustvarjalci. Mladi navdušenci nad robotiko in LEGO kockami so ponovno zasedli vsa prosta mesta. Na delavnici so razvijali motoriko, spoznali osnove robotike, z delom v paru krepili timskega duha, predvsem pa so se odlično zabavali. Pod vodstvom mladih animatorjev so sestavili krokodila, ki je s pomočjo programiranja odpiral svoja velika usta, vrteče se ptičke, leva, ki se je ulegal in zopet vstajal ter – času primerno – golmana, ki je skušal ubraniti gol.


Tako je minilo prvo počitniško dopoldne v Mladinskem centru, v naslednjem tednu za otroke in mlade pripravljamo še zanimive ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti in kino na prostem. Glede na veselje otrok in precejšnje zanimanje pa se bodo Mladi ustvarjalci z LEGO delavnico k nam še vrnili.

 

 

 

 

]]>
pisarna.mc@gmail.com (Super User) Novice Fri, 29 Jun 2018 10:05:46 +0200